Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll sedan ner det i smeten under omrörning
Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll sedan ner det i smeten under omrörning
12 gelatinblad. 1hallon för garneringLägg gelatinet i blöt och låt ligga cirka 5 minuter. 1Luft upp gelatinet ur vattnet och lägg i gräddblandningen. 1Garnera med färska hallon, eller blåbär om du hellre vill
Dekorera med lite hallon, blåbär och gärna lite mynta. Blåbär. Lägg gelatinbladen i blöt. Hallonsås. Det fungerar om vanlig gelatin + socker fast att det är vegetabiliskt
Receptet går givetvis också bra att använda med blåbär, hallon m. jag valde att blandade några olika recept eftersom verkligen ville ha både syran från yoghurten och stadigheten från gelatinbladen
Toppa med bär, hallon, jordgubbar eller blåbär efter smak. 2 tsk gelatinpulver. rör sedan ner creme fraîche, ta 3 msk vatten och blanda med 2 tsk gelatin pulver i en liten skål, kör det i mikron en liten stund till det löst sej, sedan blandar ni ner det också i smeten
Vi har ju så fantastiskt fina lingon, tranbär, nypon, blåbär, hallon, jordgubbar, aronia, slånbär, körsbär, havtorn, hjortron, krusbär, kråkbär och rönnbär att fylla förråden med varje sommar/höst
Ta upp gelatinbladen, krama ur dem en aning, och låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg gelatinet i grädd- och honungsblandningen, tillsätt kaffet och rör noga tills allt är löst
Drottningcheesecake – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad färskostfyllning smaksatt med vanilj och citronskal, garnerad med hallon och blåbär under skimrande röd hallongelé