Hajmal pangasius recept

Gratinerad hajmal, Pangasius hypopthalmus

Gratinerad hajmal, Pangasius hypopthalmus

2 pangasiusfiléer. Börja med att göra potatismoset. Krydda och förstek filéerna så de får fin färg. Smöra en form och lägg i filéerna, spritsa ut potatismoset runt fisken
Panerad Pangasius Filé

Panerad Pangasius Filé

1 kg pangasius filé kallas hajmal eller vietnamesisk sjötunga. Tillagningstid 4 timmar men man står inte i köket i alla dem timmarna
Fisk i foliepaket

Fisk i foliepaket

4 st fiskfiléer av hajmal (pangasius) eller annan fast vit fisk (ex torsk). Lägg ut foliearken och fördela spenaten mitt på varje ark
Fiskgratäng med kräftsmak

Fiskgratäng med kräftsmak

hajmal och pangasius. Ugn 225 grader. Fräs purjolöken i lite smör. Krydda fisken med salt och citronpeppar
Krämig fiskpanna

Krämig fiskpanna

t ex hajmal (Pangasius). Dela fisken i bitar ca 7 cm långa. Salta fisken och vänd den i ströbröd. Stek i smör 2 minuter per sida
Cornflakespanerad Pangasiusfilé

Cornflakespanerad Pangasiusfilé

Pangasius (Hajmal, sjötunga) är en mild, mjuk och ljus fisk, om det är en bra fisk så luktar den inte ens fisk, är inte så smakrik i sig så jag gillar inte att enbart steka fisken
Fiskburgare På Mitt Sätt

Fiskburgare På Mitt Sätt

1 kg Hajmal/ Pangasius. Hacka fisken i matberedare, blanda med lök, ägg & mjöl. Smaksätt med kryddor. Forma färsen till biffar/burgare & vänd i ströbröd blandat med citronpeppar
Annicas hajmalsgratäng

Annicas hajmalsgratäng

1 frp pangasius (hajmal). Tina fisken och dela den längs med på mitten så du får långa bitar som saltas och peppras och
Fisksoppa med curry

Fisksoppa med curry

hajmal eller sjötunga. pangasius. Fräs morötter och lök i lite matfett ett par minuter utan att de får färg

Hajmal med nudelwok

4 filéer hajmal. Halvtina fisken så att ev vattenglasering smälter bort. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen

Walewska på Pangasius

pangasius (odlad hajmal). Tina fisken om den är fryst. Koka potatisen mjuk i vatten. Hälla av vattnet och mosa potatisen med en elvisp

Fiskrulader i vitt vin

4 stora pangasiusfiléer. Värm ugnen till 200 grader. Dela fiskfiléerna på längden. Krydda med salt och peppar

Krämig Fiskpanna

600 g vit fiskfilé t ex hajmal (pangasius). 1.  Dela fisken i bitar ca 7 cm långa. Salta fisken och vänd den i ströbröd