Jag har länge gjort en slags fuskguacamole med creme fraiche i, som förvisso är svingod (fråga min bästis bara), men ibland vill man ju uppdatera sig och när jag hittade en påse riktigt fina (och ekologiska – hurra
Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas
1 mogen tomat/3 körsbärstomater/1 dl krossade tomater - hackad i småbitar. 1/2 rödlök - finhackad. 2 msk hackad persilja. 1 vitlöksklyfta, finhackad. 1/2 peppar eller chili, beroende på hur stark den är, finhackad
Lägg allt nu i en skål och tillsätt de hackade tomaterna. Denna guacamole är lite grov och den innehåller inga mjölkprodukter som brukar finnas i många recept