Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter
Jag har valt att utgå från Habanero som jag kombinerar med mango och då tagit fram denna sås. Styrkan kan man variera genom att välja hur många habanero man använder
Vitlöksdoftande skaldjursgryta med squash och tomat, 4 pers1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, finhackade1 squash, i mindre bitar1 röd chili, finhackad (plus att jag tog lite gul habanero i)1 burk/pkt krossade tomater1 msk hummerfond1 msk honungsalt & svartpeppar200 g cocktailtomater200 g musslor200 g kräftstjärtar200 g räkor1 burk blandade bönor1 näve inlagda vitlöksklyftorstrimlad färsk bailikaFräs lök och vitlök i lite olja
Hittade en liten flaska på ICAs avdelning "All världens mat" gjord på habanero. Lite svalare väder i måndags och jag blev så sugen på falukorv och potatismos
Då ser man till att hacka ner en hel habanero och pula in alltsammans i en enda boll. Gröt, yoghurt, frukt i fina skivor, juice, ägg, bacon, filmjölk, kaffe, te och honung
3 stora kvisttomater, hackade och pressa ut saften1 halv gurka i små fyrkanter1 gul hackad paprika1 finhackad rödlök1 kvarts finhackad habanero eller likartad pepparfrukt. 1 kvarts finhackad habanero