Värmade höstmat när den är i sitt esse är ju så klart gratänger, soppor och grytor, och idag tänkte jag att vi skulle kika på grytan vi åt här hemma igår kväll
I stället ser ni det ni ser här ovan, en murrig, men minst sagt mör köttgryta. De kanske inte alltid är så estetiskt insmickrande, men i mina ögon är grytan på bilden rent ut sagt vacker
Jag gjorde i ordning en ”snabb-gryta” med kyckling och chorizo. Just kryddiga korvar som chorizo är himla bra att ha i grytor då grytan får smak av korven
Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Inspirerad av en blick på min älsklingsgryta beslöt jag att göra en grytstek. Jag tror det kan funka med en liten lergryta också, men det har jag inte testat
Igår åkte gjutjärnsgrytan fram för första gången på mycket länge. Den har stått i hyllan och samlat damm sen i vintras, men nu var vädret tillräckligt ruggigt för att laga en mustig gryta till middag
Ja, i alla fall är det så för mig, en gryta är inget gott mitt i sommaren, nä, då ska det grillas. Inledde med en högrevsgryta som förstås innehöll en massa gott rödvin, kantareller och grönsaker