Hösten är ju absolut soppans tid. Jag kryddade min med härliga smaker som ingefära, vitlök & basilika. Och i år känns det nästan som om hösten precis kommit trots att det är november – eller så är det bara jag som lever i en dimma och glömmer världen utanför kanske
Hacka lök och vitlök, stek i smör i en kastrull. Höstig soppa. Vi åt soppan tillsammans med nybakat bröd och mjölk i glaset, så gott, så höstigt och så perfekt för en förkyld liten familj
Lägg allt i en bunke tillsammans med vitlök med skalet på (som du rostar med skalet på). Höstig Soppa på rostade rotfrukter med smulad feta är perfekt mat för ‘sweater weather’ en solig såväl som en regnruskig dag
Rensa under tiden svampen, löken, och vitlöken. Höstig onsdagspasta med tryffel, kyckling och svamp. Dags att njuta av en utomordentligt god höstig pasta
Jag brynte först steken i smör, färsk rosmarin, vitlök och lingon. Hösten är här med älgmiddag  Jag tror alla har märkt att dagarna har blivit kallare och luften mer frisk
Fänkålsfrön, svartpeppar, vitlök och chianti. Mortla vitlöken och blanda den med vinet. Mixa köttet med kryddorna och vitlöksvinet tills du får en bra smet
4 dl carnaroliris 200 g kantareller 100 g skogschampinjoner 10 g torkade trattkantareller 3 dl vitt vin 1,2 l hönsbuljong 1 schalottenlök, finhackad 2 klyfta vitlök, finhackade 100 g parmesanost, riven 50 g smör smör, till stekning salt peppar
Tillsätt tomatpuré, hela vitlöksklyftor och hälften av svampen och stek i någon minut. 12 klyftor vitlök. 1800 g grytbitar av viltkött 2 gula lökar, i större bitar 1 stjälk selleri i bitar 4 morötter, i centimetertjocka slantar 1 msk tomatpuré 2 klyftor vitlök 2 dl säsongens svamp 5 dl rött vin 1 lagerblad 5 enbär 5 dl vatten salt nymalen svartpeppar rapsoljaBörja med att bryna köttet i omgångar i olja på hög värme i en gryta tills det fått fin stekyta