Är på bussutflykt till Kappadokien i helgen, så här kommer lite recept sen tidigare i höst. Italiensk Tomatsås med Smörfrästa Vaxbönor En näve Vaxbönor ½ Gul Lök 1 Vitlöksklyfta 1 Turkisk Paprika 2 msk Valio’s Smör Havssalt och Nymald Vitpeppar Gräddig Tomatsås Några skivor Salami Några skivor Varmrökt Sidfläsk 1 Tomat 1 dl Grädde 1 msk hackad Basilika och Persilja Havssalt och Nymald Vitpeppar Skär bort fästet på bönorna och dela i 2-3 bitar
Har haft så mycket att göra i höst att jag inte ens hunnit med att bli deppad över solens frånvaro. Under en mulen dag i förra veckan lagade jag svenska köttbullar i italiensk tomatsås
Ur frysen plockades en förpackning hemmagjord tomatsås jag gjort tidigare i höst. * Tomatsåsen ( recept här ) ner i en mindre kastrull och värmde upp den
Det är trots allt December, och för den delen – vart tog hösten vägen. Nu till gårdagens middag, blomkålsbollar med hackad parmesan och vitlök – serverat till köttfärsfrikadeller i tomatsås
Jag tror att jag är liiiiiiite mikroutbränd efter den här turbohösten, så min hjärna har prompt vägrat blogga om mitt liv inte har hängt på det i ett par dagar
Vitkål är ju billigt nu och kommer så att vara ett tag (vitkål är alltid billigt, men nu under sommaren och hösten är det extra billigt) så passa nu på att äta vitkål i massor
Trevligare var lördagskvällen, då bjöds det middag och reseplanering hemma hos våra vänner, vi ska nämligen ge oss iväg till Warszawa senare i höst och det ser vi fram emot väldigt mycket
Höstens alla matradio-snack på Soundcloud. Ett utslag utav pappas kärlek för grädde från en period då vi kids vägrade käka tomatsås (I know, how wierd is that
Dagar med regn och rusk kan spenderas i soffan med en kopp te, höstsolens strålar kan man fånga när man hoppar i lövhögar och grytor kan putta i timmar på spisen