Förra veckan gjorde jag en riktigt höstig lasagne. 400 g nötfärs0,5 gul lök2 st vitlöksklyftor3 st rödbetortrattkantareller torkad rosmarin och timjan 3 msk kalvfond1 dl vatten2 msk tomatpuré2 msk messmörsalt och pepparFinhacka lök och vitlök. ) 400 g nötfärs
Höstens färger börjar nu verkligen sprida sig i vår trädgård. Denna middagen fick både höstens färger och smaker också skulle man kunna säga, för rotfrukter är lite höst för mig
Tillsätt nötfärsen och fräs den väl. Nu börjar det bli riktig höst ute, imorse var det grått ute och dimman låg över fälten och det var lite kyligt i luften
Mustiga grytor är väl verkligen något som hör hösten till, det kan vi väl vara överens om. Här funkar det med vilken sorts färs som helst, vi använde nötfärs men det hade gått jättebra med t
Igår blev det till att plocka fram strumpor och höstjacka innan jag åkte in till stan för after work, för fy så jag frös med bara fötter i sandaler och tunn blus på jobbet
Mamma brukade alltid göra den på hösten och jag minns hur den värmde. riktig höstsoppa. Mammas Hedvigsoppa 4-5 portioner 400 g nötfärs 2 gula lökar 1,5 liter vatten 2 köttbuljongtärningar 2 msk tomatpuré 1 msk soja 1 nypa strösocker 1 purjolök 3 potatisar 250 g vitkål 3 morötter ev. 400 g nötfärs
Extra gott blir det om man grillar hamburgarna på en kolgrill men när det är höst/vintertid och grillen står i förrådet är detta ett enkelt sätt att få sommarkänsla
-) Nu är det ju höst och vi har tillgång till färska kantareller i skogen eller i affären. 800 gr nötfärs 1 gul lök 3 dl vatten 4 msk ströbröd 1 msk potatismjöl 3 msk fond (½ tsk salt) 1 krm svartpeppar 1 ägg Fyllning. 800 gr nötfärs
Höstig comfort food blir inte mycket bättre än såhär. En riktig chilli görs på högrev och speciella sorter torkad chili, men min vardagsvariant är gjord på nötfärs och chilifavoriter som alltid samsas i skafferiet