Häll på någon deciliter i taget av buljongen och fortsätt tills allt har absorberats. Hösten har verkligen kommit till Stockholm nu, det är gul/orange/röda höstträd överallt
Köttbuljong (vatten + tärning/fond). ) så vet du redan vad jag åt till middag igår, och visst är det kanske inte helt socialt accepterat att äta mustiga höstgrytor redan i mitten av augusti
2 dl buljong från tärning. 1,5 kg älgkött eller högrev 3 msk vetemjöl 2 dl buljong från tärning 2 dl rött vin 15 enbär 1 lagerblad 4 gula lökar 1 förp kantareller 2 paprikor, små (röd och grön) ca 1 dl vispgrädde salt och peppar
Häll på kokosmjölk och rör ner buljong. Hösten är ju absolut soppans tid. Och i år känns det nästan som om hösten precis kommit trots att det är november – eller så är det bara jag som lever i en dimma och glömmer världen utanför kanske
Sammantaget kan även hösten vara underbar om man bara får möjligheten att stanna upp och njuta. Hösten för mig är lugn (men blir inte alltid), ordning, återhämtning, tända ljus och äpplen
Pressa i vitlök och häll över buljong. 1 purjolök80 g kålrot90 g rotselleri1 morot350 g palsternacka (4 st)2 hammarvitlöksklyftor2 liter grönsaksbuljong4 dl pasta, anpassad för soppa (400 g)1 krm vitpeppar10 små körsbärstomater, skivade20 sockerärtor½ dl finhackade färska örter (basilika/timjan/persilja)Hacka alla grönsaker utom tomaterna och sockerärtorna