Hönsfrikasse recept

Grotesk - inte alls groteskt

Jag bongade via Demos sidor att deras inte-riktigt-lika-Micehlin-fina restaurang Grotesk hade lunch. Lunchen verkar komma i två varianter hos dem

hönsfrikassé

Recept. minna. sön, 2013-09-15 19. 16. 2h 0min. (0). Skölj fågeln väl och dela den i halvor, så kokar den fortare färdigt

Hönsfrikassé

1.  Skölj fågeln väl och dela den i halvor, så kokar den fortare färdigt. 2.  Skala och klyfta löken. Skär den skalade moroten i bitar

Hönsfrikassé

Skölj fågeln väl och dela den i halvor, så kokar den fortare färdigt. Skala och klyfta löken. Skär den skalade moroten i bitar

Hönsfrikassé (4 port)

koka upp. ansa under tiden lök och den grova morot 4 port. 1 kokhöns (eller kyckling), färskt eller tinat

Rask hönsfrikassé

Skala morötterna, ansa salladslöken. Skär bägge sorter till stavar, knappt lillfingertjocka och 5–6 centimeter långa

Hönsfrikassé med citron- och dillsås

1 Värm upp såsen i minst 4-liters plastbelagd gryta, smaka av den med citron och salt. Halvera, skala och klyfta löken, lägg den i såsen och låt

Hönsfrikassé

Skölj av fågeln och lägg i rymlig gryta. Mät upp vatten så det täcker med råge, tillsätt 2 tsk salt per liter vatten