En riktig Texaschili värmer riktigt gott i höstkylan. Här röker vi högreven lätt innan den får gå i grytan och använder både Poblanos, Jalapenos, Rocotos och Habaneros
6 Bönor 1 gul lök 1 jalapeño 200 g rökt sidfläsk i bit 2 1/2 dl torkade svarta bönor 1 msk salt Högrevschili 1250 g högrev 20 g torkad hel chipotlechili 20 g torkad hel anchochili 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 3 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 2 msk konc oxfond 2 kanelstänger 1 msk spiskummin 2 tsk torkad oregano 50 g hackad mörk choklad salt Tillbehör limeklyftor koriander gräddfil tortillachips ris Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Nu är det dags för det tredje och sista receptet med den högrevschilin jag skrev om i lördags. Denna rätt är en nacho de luxe som jag alltid beställer när jag besöker Tacobar men här med en härlig högrevschili istället för tacoköttfärs
Grymt till tacos, högrevschili eller till charkbrickan. Att lägga in (pickla, syra) är ju det perfekta sättet att förlänga säsongen på favoritgrönsakerna