Lägg ner högreven i en ugnsfast gjutjärnsgryta, häll över rödvinet, tillsätt lagerblad och rosmarin. Konsten sitter i att steka den länge på låg temperatur och då är ugnen perfekt att tillaga i
Pepparroten revs, och smör smältes. Lägg högreven i en stor ugnsform eller gryta som tål ugnsvärme. Vispa ur stekpannan med vatten och häll det i ugnsformen
Bryn köttet runt om i lite smör i en ugnssäker gryta. Sätt ugnen på 175ºC. Sätt in grytan i nedre delen av ugnen och tillaga tills köttets innertemperatur är 75ºC, ca 1 tim. När köttet är klart tas det ut ur ugnen och får vila i grytan ca 20 min under lock. Höj ugnstemperaturen till 225ºC och rosta rotfrukterna i mitten av ugnen ca 20 min. 600 g Scan högrev, i bit
Mixa riktigt slätt med smöret. Högreven. Baka köttet i ugn med öl och fond i 80 graders värme över natten, eller i 10 timmar. Stek löken gyllenbrun i oljan och baka i ugn, 150 grader, tills den är helt mjuk. 800 g högrev. 40 g smör
Ett fantastiska sätt att laga kött på är att utgå från den innertemperatur som köttet ska ha när det är färdigt och tillaga köttet på den temperaturen i ugnen
Bli inte oroliga för att ni ska behöva vara aktiva i köket i flera timmar, det är spisen som gör det mesta av jobbet och det är i ugnen den största delen av tiden läggs
Lägg högreven i en ugnsfast gryta. Att ugnsbaka den över natten är lätt. smör. Något liknande tänker jag när det är dags att skära upp den här långbakade högreven
Jag var självklart tvungen att servera något till och då blev det långsamt bräserad högrev i rödvin, ugnsbakad shalottenlök med citron och lite smörsteka kantareller
Bryn köttet runt om i lite smör i en ugnssäker gryta. Sätt ugnen på 175ºC. Sätt in grytan i nedre delen av ugnen och tillaga tills köttets innertemperatur är 75ºC, ca 1 tim. När köttet är klart tas det ut ur ugnen och får vila i grytan ca 20 min under lock. Höj ugnstemperaturen till 225ºC och rosta rotfrukterna i mitten av ugnen ca 20 min. 600 g Scan högrev, i bit