Slå på öl, vatten och oxfond, tillsätt lagerblad och senapsfrön. Servera med ett luftigt potatimos gjort på madelpotatis 800 g högrev. 1 tsk senapsfrön, gula
Montera burgarna med sötstark senap, barbecuesås, ost, grillbacon och karamelliserad lök. Se till att högrevs- och sidfläskbitarna är halvfrusna när de ska malas, jag fuskade med detta och svor både en och två gånger över hur svårt det var att mala
Eftersom han alltid gör sina grillsåser efter huvudet, och utan att tänka på mängden, kan jag inte erbjuda något recept men den ena är en sötsyrlig variant med bl a krossad ananas, honung, en skvätt bourbon och ketchup och den andra en het marinad med bl a ketchup, senap, Louisiana Hot Sauce Chipotle, Worcestershire-sås och Liquid Smoke
Tillsätt löken, ett ägg, fonden och senapen. Jag har gjort köttbullar ganska många gånger, sedan fick jag en idé om att göra det på nymald högrev, och då hände det saker
Lägg potatis och rofrukter i botten, skeda över den nyskummade skyn, lägg på några skivor bräck högrev på varje tallrik och garnera med en skiva rostad palsternackan och en nypa ärtskott
"Högrev till extra pris, då är det bara att passa på att köpa med sig hem, mala ner och slänga i frysen", precis så gick Håkans tankebanor här om dagen
Vispa äggulor med vinäger, senap, salt och peppar (alt mixa med stavmixer eller i en matberedare). ca 1-1,2 kg högrev (eller grytbitar av nöt). 1 msk dijonsenap. ca 1-1,2 kg högrev
Börja med majonnäsen, blanda ner äggulan, senapen och vinägern i en bunke. 600 g nötfärs av högrev. 2 tsk senap. Cheeseburgare600 g nötfärs av högrev salt och svartpeppar 80 g cheddarost eller gruyere, att hyvla 2 gula lökar 2 saltgurkor smör, till stekning 4 hamburgerbröd. Majonnäs1 äggula 2 tsk senap 3 dl matolja 1 msk vitvinsvinäger