Pensla på lite BBQ sås. och att man inte gör det oftare är svårt att förstå för det finns ju så mycket smak i tex högreven om man jämför med en vanlig "vanligae" biff
Jag kallar det här för europeisk fusion-food, Toskansk Bistecca alla Fiorentina möter Fransk bistro med hederliga svenska råvaror (förutom det amerikanska högrevet som jag valt då det har bättre fettstruktur för att grillas än svensk biff)
Häll ur vätskan och koka ihop såsen och smaka av med salt och peppar. Högreven. 800 g högrev. Baka köttet i ugn med öl och fond i 80 graders värme över natten, eller i 10 timmar
Högrev ca 700 gram. Barbecue sås ca 1 dl. Häll på buljong, krossade tomter, balsamvinäger och barbecuesås, låt småputtra under lock på låg temp i ca 6 timmar
Ta upp köttet och lägg på sidan, sila såsen och häll tillbaka i grytan. Jag var självklart tvungen att servera något till och då blev det långsamt bräserad högrev i rödvin, ugnsbakad shalottenlök med citron och lite smörsteka kantareller
Himmelsk sås/röra på grillad paprika. Jag som har fått en köttfas provade denna gång att grilla högrev (ICA Selection US Beef) med min bästis termometern