Högrev rosmarin recept

Högrev och en halv flaska rödvin, 4 timmar i 125g senare...

Högrev och en halv flaska rödvin, 4 timmar i 125g senare...

Lägg ner högreven i en ugnsfast gjutjärnsgryta, häll över rödvinet, tillsätt lagerblad och rosmarin. Det är en konst att få till en högrev så den är lika skivbar som en oxfilé och samtidigt så den smälter på tungan
Långbakad högrev

Långbakad högrev

Högrev är en härlig råvara, men den behöver tid för att bli riktigt mör. 1 kg högrev - bind gärna upp eller be slaktaren näta köttet. 2 kvistar rosmarin. 1 kg högrev - bind gärna upp eller be slaktaren näta köttet. 2 morötter 1/4 rotselleri 10 steklökar 2 vitlöksklyftor 2 kvistar rosmarin
Högrev, rosmarinpotatis och rödvinssås

Högrev, rosmarinpotatis och rödvinssås

Dela högreven i två bitar. Strö över rosmarin, salt och peppar. Sätt ugnen på 100°. Salta och. peppra. Hetta upp en stor gryta, gärna gjutjärn, med smör
Rödvinskokt högrev med rosmarinspotatismos

Rödvinskokt högrev med rosmarinspotatismos

ex högrev. Lägg potatis, salt, peppar, rosmarin och parmesanost i en skål. 1-2 tsk färsk rosmarin, mortlad eller finhackad. ex högrev smör 3 tsk olivolja 1 morot, finhackad 1 liten gul lök, finhackad 2 msk vitlök, finhackad 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 3 msk vetemjöl ca 8 dl rött vin 2 dl persilja, hackad salt och svartpeppar 1 kg mjölig potatis 2,5 dl mjölk 1 msk smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1-2 tsk färsk rosmarin, mortlad eller finhackad 1,5 dl parmesanost, färskriven
Vintergryta på högrev

Vintergryta på högrev

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg högrev , bit eller färdigskurna grytbitar 80 gram sardeller , i olja 150 gram rökt sidfläsk , i tärningar utan svål 1 msk smör , och rapsolja 200 gram palsternacka(or) , skuren i grova bitar 200 gram steklökar , hela 5 dl rött vin 1 msk kalvfond , utspädd i 2 dl vatten 7 dl krossade tomater 20 gram vitlök(ar) , finhackad 3 st lagerblad 1 msk rosmarin 1 msk timjan 250 gram skogschampinjoner , i delar 1 odefinierad salt 1 msk maizena , Eventuellt, utrörd i 2 msk vatten Köp receptet
Höstgryta på högrev i Crock Pot

Höstgryta på högrev i Crock Pot

Idag värmde jag mig med en höstgryta på högrev i Crock Pot. Långkok på högrev är bland det godaste och enklaste man kan laga
Långkok på högrev

Långkok på högrev

Blanda rödvinet (nytt rödvin,inte det som köttet marinerats i) med rosmarin,tomatpure och oxfond och häll över köttet och grönsakerna
Spagetti bolognese på högrev

Spagetti bolognese på högrev

Idag blev det spagetti bolognese på högrev från linasmatkasse. Finhacka en gul lök och fräs i smör, tillsätt högrevsfärsen och fräs tills den har fått färg
Högrevsgryta i Crock poten

Högrevsgryta i Crock poten

örtkryddor såsom tex timjan, rosmarin och oregano (jag använde torkade). Denna gången blev det högrev och det var faktiskt min sambo Jonny som stod för matlagningen
Rödvinsgryta gryta med rödvin

Rödvinsgryta gryta med rödvin

1 kg högrev eller andra grytbitar av nötkött. 0,5 tsk torkad rosmarin. Skär köttet i ca 3x3 cm kuber. Skala och rensa morötter, selleri samt lökar