Högrev ragu recept

Ragu bolognese

Ragu bolognese

Smaksätt ragun med salt, peppar och citronskal. ca 500 g högrev. Koka ragun sakta 2-3 timmar under lock. ca 500 g högrev
Ragù alla Napoletana

Ragù alla Napoletana

500 (600) g nötkött, typ högrev och dela i 3 cm bitar. 500 (600) g nötkött, typ högrev och dela i 3 cm bitar
Ragu bolognese

Ragu bolognese

6 ca 500 g högrev 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 morot 1 palsternacka 3 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 2 lagerblad ca 400 g krossade tomater 5 dl vatten 3 msk kalvfond 1 citron salt och svartpeppar 6 port spaghetti Till servering buffelmozzarella grovhackad persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ragu Napoletano

Ragu Napoletano

Den här gången använde jag högrev och oxlägg, men du kan också använda till exempel lammkött. Ragu Napoletano är en klassisk syditaliensk gryta som både används som pastasås och som en egen kötträtt
Ragú napolitano - Paolos festgryta på kalvkött

Ragú napolitano - Paolos festgryta på kalvkött

600 g högrev (bringa eller bog av kalv) skuren i en stor skiva. 600 g högrev (bringa eller bog av kalv) skuren i en stor skiva 1 klyfta vitlök, finhackad 1 salt 2 krm svartpeppar 2 msk olivolja
Mustig ragu med pappardelle & riven parmesan

Mustig ragu med pappardelle & riven parmesan

Högrev,. När du trasat sönder köttet och blandat det i såsen smakar du av med en liten, liten skvätt svartvinbärssaft för att stabilisera upp det syrliga i det röda vinet och för att ge ragun ännu mer karaktär
Ragù napoletano di Gina

Ragù napoletano di Gina

benfri högrev. Tillsätt hälften av ragun och blanda väl. Toppa med resten av ragun, ricotta och parmesan
Ragù napoletano

Ragù napoletano

ca 700 g högrev (nöt). ca 700 g högrev (nöt) 4 färska salsiccia, smaksatta med chilifrukt olivolja 400 g paccheri eller annan kort pasta
Ragú alla Napoletano

Ragú alla Napoletano

Ragú2 msk olivolja 1 gul lök, finhackad 2 klyfta vitlök, finhackade 500 g högrev 500 g revben (eller fläskkarré med ben) 200 g salsicciakorv 2 msk tomatpuré 3-4 dl rött vin 1 burk krossade tomater 1 kruka färsk basilika 2 tsk salt svartpeppar
Gryta på högrev kokt i rödvin – recept

Gryta på högrev kokt i rödvin – recept

ex högrev. Låt ragun koka sakta under lock tills köttet är mört i ca 1-1,5 timme. Så här gör du 50 minuter Skär köttet i stora portionsbitar
Tagliatelle al ragú

Tagliatelle al ragú

300-400 g salsicciakorv ca 1 kg högrev (bringa) 0,5 dl olivolja 4 stjälk stjälkselleri, finhackade 2 gula lökar, finhackad 2 morötter, finhackad 1 msk tomatpuré 2 dl vitt vin, torrt 4-5 sardellfiléer, på burk 4 buljongtärningar (ox eller kalv) 3 dl vatten 2 tsk salt 1 msk strösocker
Pulled beef blir till en Ragu Bolognese

Pulled beef blir till en Ragu Bolognese

Högrev är ett tacksamt stycke kött att stoppa i grytan. Och ja, det blir smakrikt och mört – en slags köttsås eller Ragu Bolognese
Högrevsragu med pasta - Mitt kök

Högrevsragu med pasta - Mitt kök

Rör sönder köttet med en gaffel så det blir en ragu. Koka pastan 2 min kortare än angivet och vänd ner i ragun med hackad persilja. 800 g högrev
Pasta Napolitana å två hungriga italienare!

Pasta Napolitana å två hungriga italienare!

Högrev 1 kg, i bitar. Någon mer än jag som tittat på programmet två hungriga italienare. Själv hade jag bara hört talas om det, tills min pappa en dag ringde och sa -"Sätt på TV, nu visar de programmet jag pratade om"