6 ca 500 g högrev 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 morot 1 palsternacka 3 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 2 lagerblad ca 400 g krossade tomater 5 dl vatten 3 msk kalvfond 1 citron salt och svartpeppar 6 port spaghetti Till servering buffelmozzarella grovhackad persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Den här gången använde jag högrev och oxlägg, men du kan också använda till exempel lammkött. Ragu Napoletano är en klassisk syditaliensk gryta som både används som pastasås och som en egen kötträtt
600 g högrev (bringa eller bog av kalv) skuren i en stor skiva. 600 g högrev (bringa eller bog av kalv) skuren i en stor skiva 1 klyfta vitlök, finhackad 1 salt 2 krm svartpeppar 2 msk olivolja
Högrev,. När du trasat sönder köttet och blandat det i såsen smakar du av med en liten, liten skvätt svartvinbärssaft för att stabilisera upp det syrliga i det röda vinet och för att ge ragun ännu mer karaktär
Ragu. En ragu helt enkelt. Det ska inte vara några stora bitar av kött i ragun. Jag är helt övertygad om att ragun blir ännu bättre med ett "äkta" rött vin som ska vara kraftigt i smaken i så fall
Högrev 1 kg, i bitar. Någon mer än jag som tittat på programmet två hungriga italienare. Själv hade jag bara hört talas om det, tills min pappa en dag ringde och sa -"Sätt på TV, nu visar de programmet jag pratade om"