Det är alltid gott med något syrligt som bryter av till en gryta, till denna har jag lagt in butternutpumpa (som jag tycker är den godaste pumpasorten) med smak av stjärnanis och rosmarin
högrev. ni tärna potatisen och pumpan. det mesta av fettet borttaget högrev. ingefära, chili, lagerblad och högrev i en tryckkokare, sätt på värmen, när det
1 kg högrev i grytbitar, dock inte för små. 1 kg högrev i grytbitar, dock inte för små. Nej vet ni vad, nu är det hög tid att vi bjuder er på lite av gotterna som vi bjöd familjen Persson på förra helgen
Jag bjöd på en lunchbuffé med långpannebakat rågsurdegsbröd, sallad på råmarinerar svartkål och Vesterhavsost, riven isbergssallad och hyvlade morötter, stompad potatis och pumpa, och så den fantastiska långkoksgrytan på svensk högrev, i stil med den från första middagsklubben, men med chilifrukter från mammas och pappas veranda, och ingen choklad eftersom det inte riktigt kan räknas som en närproducerad produkt, dock smög lite kaffe ner, det är ju i alla fall delvis tillverkat i sverige, (jag vet, dålig ursäkt, men det blir så gott
Skär kålen i bitar och lägg i kålen och pumpabitarna i grytan. ½ butternutpumpa. Skala och skär pumpan, morötterna, potatisen och löken i 3 cm stora bitar. 600 g högrev
Skala och skär pumpan i ca 3 cm stora bitar. Blanda i majs, pumpa och tabasco och koka ytterligare 20-30 minuter. 600 g benfritt nötkött, t ex fransyska, högrev eller grytbitar. 400 g pumpa eller syrliga äpplen