högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar 600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 st rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater, på burk 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin
600 g grytbitar putsade och skurna i 4 cm stora bitar (t ex högrev eller fransyska) 600 g fläskkarré, av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin
Den andra blev en ny gryta som jag hittade i min nya kokbok med Jamie Oliver. 2 kg högrev. Igår fyllde Rasmus 2 år och vi hade givetvis kalas för honom
Nu blev det premiär på att använda stora köttbitar, av högrev, och det ångrar jag verkligen inte. Om du har gasspis, gör som Jamie Oliver och lägg dem blixtsnabbt över lågan
Förra helgen fyllde Oliver 6 år och det firade vi med kalas för släkt såklart. Jag gjorde en jättesats med gryta som säkert var 15 portioner på ca 2,6 kg högrev. 1 kg Högrev i tärningar. ca 2,6 kg högrev. 1 kg Högrev i tärningar
Medan bullarna gick gjorde jag en pastasallad med resten av grönsakerna som inte fick plats i bullarna, lite soltorkade tomater, svarta oliver och en dressing av lika delar gräddfil och majonnäs som jag smaksatte med bbq-sås, piripirisås (från Sevan, görgod (jag är göteborgare…)), salt och svartpeppar