Se till att högrevs- ochsidfläskbitarna är halvfrusna när de ska malas, jag fuskade med detta och svor både en och två gånger över hur svårt det var att mala
En skomakarlåda skall enligt recept innehålla ryggbiff och serveras med potatismos, stekt sidfläskoch aromsmör och den rätt som jag idag bjuder på är alltså en förkokt högrevsbit även kallad Texas biff som sedan grillas och serveras med de klassiska tillbehören
4 600 g högrev 200 g rökt sidfläsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 10 kvistar timjan 4 dl rödvin 3 msk konc kalvfond 4 dl vatten ev majsstärkelse 400 g kantareller 125 g salladslök smör salt svartpeppar 1/2 kruka gräslök Lägg till i inköpslistan
I förra veckans annonsblad hos Hemköp hittade jag ett lockande recept på Högrevsgryta med rökt sidfläsk morötter och Bourbon (whiskey) som jag lagade till och serverade till kvällens middag
Resultatet är smakrikt och supermört, även för billigare köttbitar som högrev. Vi pratade – på engelska – om landskapet, bergen och hur man gör för att korsa Alperna
Tärna sidfläsket. Idag tänkte jag tipsa om en riktigt bra nätbutik där man kan hitta allt från stekspadar och slevar till kastruller, stekpannor och köksmaskiner
Tärna sidfläsketoch dela champinjonerna i fyra delar, bryn hårt och lägg i såsen. Lägg hela högrevsbiten i stor kastrull, tillsätt morot, lök, lagerblad och timjan