Äter man högrevenmed timjanskryddat vitlökssmör så får man ett piggt och kryddigt tillbehör. Inte så konstigt att jag valde en fin bit högrev för en bråkdel av det priset
Lägg högreven i en stor ugnsform eller gryta som tål ugnsvärme. Efter besöket på Mariebergs Gårdsbutik stod jag där med pepparrot och rotselleri och persiljerot och potatis och morötter
Så gjorde jag med den här högreven som jag serverade med ett smör blandat med honung, mynta och vitlök, tillsammans med ett mos på vita bönor med citron blev det en riktig höjdare
Krydda med peppar och salt och lägg över i en gryta. Lägg i lök,vitlök,morot samt kryddor och spä på vatten (använd gärna stekskyn) och vinet samt tomatpurén
Kruspersilja att garnera med. Högrev är en favoritdetalj. Smaka eventuellt av med lite mer fond. Högrev är perfekt att göra grytor på, men det är nästan ännu bättre att baka högrevet helt
Jag var självklart tvungen att servera något till och då blev det långsamt bräserad högrev i rödvin, ugnsbakad shalottenlök med citron och lite smörsteka kantareller