Äter man högrevenmedtimjanskryddat vitlökssmör så får man ett piggt och kryddigt tillbehör. Inte så konstigt att jag valde en fin bit högrev för en bråkdel av det priset
Garnera grytan med persilja eller timjan. bladpersilja eller färsk timjan. Späd eventuellt med vatten. Häll på grädden, red av grytan med majsena utrört i lite kallt vatten
I med en bunt timjan ihopbundet med ett bomullssnöre. ett knippe timjan + timjan att strö över. Ena dagen långkokar man en bit högrev och gör en middag med kött, aioli och wokade juliennegrönsaker (tunt skurna grönsaker)
Kruspersilja att garnera med. Högrev är en favoritdetalj. Smaka eventuellt av med lite mer fond. Högrev är perfekt att göra grytor på, men det är nästan ännu bättre att baka högrevet helt
6 1800 g högrev 2 msk salt 1 1/2 morötter 1 1/2 gula lökar 1 bit rotselleri (à ca 100 g) smör till stekning 1 knippa mejram alt torkad mejram (1 knippa motsvarar 1 msk torkad) 1 knippa timjan 3 lagerblad 15 vitpepparkorn ev salt och nymalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Lite färsk timjan. Dela högreven på längden. Jag vill med det här receptet visa hur lätt man kan laga fantastiskt god mat utan att det är för krångligt