På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Krydda med peppar och salt och lägg över i en gryta. Servera gärna med en god gratäng. Låt puttra i ca 1 ½ timme vänd efter halva tiden och red av skyn med maizenaredning. Ca 1 kg högrev (gärna ca 6 cm tjock skiva)
Har spenderat dagen med att shoppa lite i Farsta Centrum med sambon och sedan fixat lite här hemma. Får du rödvin över så frys in i en påse så har du till nästa gång du ska göra gryta eller rödvinssås
För att få lite klass på det hela är vilt ett perfekt alternativ och i kombination med en fin öl har man ett smakfullt alternativ till den klassiska oxfilén medrödvinssås
En annan maträtt som ligger väldigt högt upp på den listan är hemmagjorda hamburgare på högrev. Listan består bland annat av äggamacka, havskräftor och mediumstekt finkött med kantarellrisotto och rödvinssås
Vi testade även köksmästarens burgare på högrev/bringa. Hjortfile på ben serverad med paletts rökta viltkorv med ost, rödvinssås, gräddstekt svamp, mandelpotatispure, morot, hjortron och chili