Högrev kapris recept

Tartar på hängmörad högrev

Tartar på hängmörad högrev

Kaprismajonnäs. Hacka högreven och blanda upp med salt, svartpeppar och resterande olivolja. Tillsätt oljan lite i taget under vispning tills dressingen tjocknat, smaka upp med svartpeppar och kapris
Trettondagsafton och Oxfilé Wellington!

Trettondagsafton och Oxfilé Wellington!

Spara lite kapris för dekorering. Forma till små minibiffar och toppa med dijonsenap och kapris. 400 g mald oxfilé eller högrev helt utan senor och fett. 3 msk kapris, hel eller finhackad. 400 g mald oxfilé eller högrev helt utan senor och fett. 3 msk kapris, hel eller finhackad
Arvids bjudgryta

Arvids bjudgryta

Tillsätt kaprisen. 800 g högrev eller märgpipa. 2 msk kapris. Skär köttet i lagom stora bitar. Bryn i en stekpanna, lägg över i en gryta
Matsedel vecka 49

Matsedel vecka 49

Söndag - Högrevsgryta med fläsk och kantareller. Tisdag - Stekt torsk med kall gräddfilssås på kapris och gurka
Två potatissallader

Två potatissallader

Vi åt den med lågtempererad högrev och en fräsch sallad. pressad vitlök, kapris (hacka den lätt om de är stora) och finhackad lök
Matgodis

Matgodis

Den enda dagen denna vecka det inte var ramslök inblandat var i tisdags då vi malde färs på högrevet i kylen och blandade ut den med rödbetor, kapris och en härlig klick fransk senap, givetvis blev resultatet Biff Lindström

Gröna Lund satsar på maten 2016

), mjuk taco med långkokt högrev, syrad grädde, chilirostad mandel och picklad lök, ceviche på kammussla med rökt chili, krispy taco med mörkokt fänkål med spiskummin och sötpotatiscreme samt chokladsmulkaka med banan och vit choklad

Matäventyr på Gotland

J gör definitivt godare lånkkok på högrev och mina egna salladsdressingar och röror är faktiskt ännu godare än Levas
Smashed Burger

Smashed Burger

vattnet ur Kapris burken. Ta fram en syltburk, lägg i 3-4 msk majonäs, 1 msk ketchup, 1 drop Worchestershiresås, vattnet 2 tsk ur kapris burken, 1 tsk dijonsenap, hacka 1-2 st pickles små bitar, lägg i burken, hacka gräslök och lägg i. 70 % högrev / 30 % bringa (fett)
Restaurang Barrique

Restaurang Barrique

Rödvinsbrässerade högrev med svamplasagne och smörad oxsky. Vitello di tonnato med soltorkade tomater, friterad kapris och parmesanflakes