På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Smaka eventuellt av med lite mer fond. Högrev är en favoritdetalj. Högrev är perfekt att göra grytor på, men det är nästan ännu bättre att baka högrevet helt
Slå på vin och fond, lägg i tomater och oregano. Skär fläsk, högrev och salami i fina tärningar. Tillsätt fläsk, högrev, salami och tomatpuré och låt fräsa ytterligare ett par min
Koka upp grädde, kalvfond och tomatpuré på svag värme och låt puttra tills såsen tjocknar. I det här receptet får köttbullarna en härlig ton av vitlök och persilja och eftersom dem är gjorda av högrev blir dem extra saftiga och goda
Tillsätt vin, vatten, fond, peppar och salvia. 500 g högrev. 3 msk oxfond. 500 g högrev. 3 msk oxfond. Sent om sider kommer här receptet på det syrran bjöd mig på dagen efter min födelsedag