Högrev färskpotatis recept

Gräddrostad färskpotatis

Gräddrostad färskpotatis

Som en väldigt enkel potatisgratäng fast på färskpotatis. färskpotatis,. Vi grillade högrev som vi "förkokt" till 44 grader ungefär, och åt gräddrostad färskpotatis till. Gräddrostad färskpotatis1 kg färskpotatis 2,5 dl matlagningsgräddevitlökGräslökSaltPepparSätt ugnen på 250 grader. | 1 kg färskpotatis
Högrev på grillen

Högrev på grillen

färskpotatis. Lägg högrev, en hel vitlök i två delar (skalet kvar) och kryddor i en gryta. högrev. Fyll på med vatten så det täcker köttet och koka långsamt i tre timmar
Grillad högrev med ruccolapotatissallad

Grillad högrev med ruccolapotatissallad

Middagen blev grymt god och vi testade för första gången att grilla högrev. Till högreven serverades det en ruccolapotatissallad med kapris, en kantarellsås, majskolvar och champinjoner
Grillad högrev med potatissallad
 – enkelt recept

Grillad högrev med potatissallad
 – enkelt recept

800 g högrev
. 12 kg färskpotatis. 1
salt och peppar

Koka högreven med grönsakerna och kryddorna i 2 timmar eller tills det går att sticka en köttgaffel igenom köttet och att den släpper
Fredagsbiff av högrev

Fredagsbiff av högrev

Skär det i skivor servera det till potatissallad, coleslaw och bakad potatis eller som på bilden ugnsbakad färskpotatis med grillad paprika
MUSTIG KÖTTGRYTA MED ROTFRUKTER

MUSTIG KÖTTGRYTA MED ROTFRUKTER

Däremot vid kokning av färskpotatis ska innertemperaturen vara max 94 grader. 700 g högrev. 700 g högrev
Glad midsommar med värmande gratäng

Glad midsommar med värmande gratäng

Mal högreven medelgrovt med köttkvarn. Senare på kvällen blev det middag med majessill och hemodlad färskpotatis, gräddfil och gräslök, följt av grillad finbiff med rostade tomater och tryffelsmör och klassisk avslutning med jordgubbar och vaniljglass
Midsommarmat i skövde nyheter

Midsommarmat i skövde nyheter

Sill, färskpotatis & kallrökt lax är ju klassiker på midsommar, här i form av snittar. Färskpotatisen kokar jag dagen innan med dill
Örtbrässrad kalvhögrev

Örtbrässrad kalvhögrev

1 kg högrev (kalv) salt svartpeppar lagerblad torkad timjan rosmarin 1 gul lök 0,5 vitlök 3 dl vitt vin 1 grönsaksbuljongtärning 3 dl vatten 4-6 tomater 1 msk honung 1 knippe gräslök 1 citron 2 schalottenlökar 1 knippe gräslök 2 msk olivolja 1 kg färskpotatis 1 knippe grön sparris 1 knippe persilja 1 knippe färsk körvel maizenaredning smör 50 g parmesanost
Köttgryta med vitlökssmak..

Köttgryta med vitlökssmak..

-) Jag gillar färskpotatis som inte är helt fri från skalet, det går alldeles utmärkt att skrapa med en liten kniv ännu på nypotatisen
Två potatissallader

Två potatissallader

Vi åt den med lågtempererad högrev och en fräsch sallad. Den blir alltid godast på färskpotatis, så därför passar det extra bra på sommaren då man gärna äter kall mat
Intervju med Anders Thorstensson

Intervju med Anders Thorstensson

Vi körde ju Burnt Ends på högreven på SM, låg lite före i tiden tror jag. Skivat upp och serverat med smashade färskpotatisar och en god sallad
Intervju med Eric Brantäng

Intervju med Eric Brantäng

En riktigt fin biffsallad med asiatiska smaker och en god rökt vitlöksdipp och grillat bröd till förrätt, till huvudrätt hade jag bjudit på en hel varmrökt lax, färskpotatis, romsås och sallad