Färskmald svartpeppar. Insikten denna gång bestod i att jag som har en förkärlek till den fantastiska styckdetaljen högrev fick för mig att göra Bolognese på just denna detalj
Blanda färsen med jalapeno. Bred färskost på brödens över- och underdelar. 500 g högrevsfärs. 4 msk Arla® färskost naturell. Antal portioner 1 st 2 st 4 st 6 st 8 st Välj 500 g högrevsfärs ½ dl skivad inlagd jalapeno 1 tsk salt 2 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 2 skivor Castello® Burger Cheddar Tillbehör. 8 små hamburgerbröd 4 msk Arla® färskost naturell Citronkokt rödlök
Forma snabbt färsen till burgare. Se till att högrevs- och sidfläskbitarna är halvfrusna när de ska malas, jag fuskade med detta och svor både en och två gånger över hur svårt det var att mala
Ta i färsen i blandningen och blanda väl. I det här receptet får köttbullarna en härlig ton av vitlök och persilja och eftersom dem är gjorda av högrev blir dem extra saftiga och goda
Tanken var att göra en snabbchili eller en fuskchili med köttfärs istället för högrev. En stor färsk vitlöksklyfta (funkar säkert lika bra med en ofärsk)
Finhacka en gul lök och fräs i smör, tillsätt högrevsfärsen och fräs tills den har fått färg. Idag blev det spagetti bolognese på högrev från linasmatkasse
"Högrev till extra pris, då är det bara att passa på att köpa med sig hem, mala ner och slänga i frysen", precis så gick Håkans tankebanor här om dagen
För visst kan man koka sig en seriös tacosoppa om man vill, med egenblandad kryddmix och långkokt högrev, men en glåmig vardagkväll när man kommer hem sent och är hungrig vill man bara få fram enkel och god mat fort
Men nu gjorde jag en köttgryta på en bit högrev jag hittade i frysen. Mest färs och kyckling. Häll på rödvin, vatten, fond, tomatpuré, svartpeppar, salt, hackad färsk timjan