Jag provade hans currysoppa fast med viss modifikation eftersom Tommy lägger i tärnad mozzarella vid servering och jag helst kör en mejerifri kost i största utsträckning
Rendang är en curry från Indonesien (även om wikipedia inte anser att rendang är en curry, men jag tycker att benämningen "curry" beskriver maträtten bra
Kryddpasta5 schalottenlökar, skalade och grovt skurna 4 cm färsk ingefära, skalad och grovt skuren 5 klyfta vitlök, skalade 3-10 röda chilifrukter, i bitar (beroende på hur stark man vill ha sin curry) 3 msk neutral rapsolja. 1Gryta1 kg högrev, i munsstora bitar 0,5 tsk malen nejlika 1 tsk malen kardemumma 1,5 tsk malen koriander 800 ml kokosmjölk (eller kokosgrädde) 3 stjärnanis 1 kanelstång 3 citrongräs, bankad och grovt skuren 1 limefrukt, saften 1,5 dl riven kokos, rostad salt peppar rapsolja, att steka i
Tillsätt sedan potatis, kokosmjölk och currysauce. cirka 1 kg grytbitar av högrev eller märgpipa. dl african red curry sauce eller 2 tsk red curry paste
En äkta Indisk lammcurry som smakar helt fantastiskt. Du gör curryn själv med en härlig blandning av massa kryddor, det kommer dofta ljuvligt i hela hemmet när grytan puttrar
Tillsätt paprikapulver, curry och grönpeppar och rör runt någon minut. När vi var på matmässan Passion för mat förra fredagen så var Hälsingestintan på plats och dom bjöd på en så himla god högrevsgryta med grönpeppar och konjak
Krydda med salt, svartpeppar & curry. 1 kg högrev eller grytbitar av nötkött. 2 tsk medelstark curry. ” 1 kg högrev eller grytbitar av nötkött. 2 tsk medelstark curry
Den kan med fördel ätas med samma tillbehör som någon indisk currygryta och gärna naanbröd. - färsk ananas, i bitar - torkade aprikoser, i bitar eller russin- naturella cashewnötter, rostade i en torr stekpanna- kokosflingor, rostade i en torr stekpanna - färsk koriander - matyoghurt- risFräs lök, vitlök, curry och paprikapulver i en gryta