En skomakarlåda skall enligt recept innehålla ryggbiff och serveras med potatismos, stekt sidfläsk och aromsmör och den rätt som jag idag bjuder på är alltså en förkokt högrevsbit även kallad Texas biff som sedan grillas och serveras med de klassiska tillbehören
Jag kallar det här för europeisk fusion-food, Toskansk Bistecca alla Fiorentina möter Fransk bistro med hederliga svenska råvaror (förutom det amerikanska högrevet som jag valt då det har bättre fettstruktur för att grillas än svensk biff)
500 g strimlat nötkött t ex högrev, rostbiff eller innanlår. Gör så här. Sätt ugnen på 225°. Skär purjolöken i skivor på snedden, skala och finhacka vitlöken
Det är ju inte mycket som går upp emot en riktigt god brunsås eller en god hemmagjord biff. Blanda alla ingredienser till en smet och forma rejält tilltagna biffar
högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff. Så klart blir koktiden längre med högrev och fransyska, men jag tycker att köttet bör koka minst en timme oavsett för att få ordentligt god smak på grytan
högrev. Tärna högreven i bitar, 2 x 2 cm, och bryn dem i hälften av oljan i en kastrull. Salta och peppra biffarna och stek dem i 2 msk olja och återstående smör. Stek färdigt biffen i ugnen i 100 grader till en kärn-temperatur på 50 grader. skivor biff à 250 g
blanda ihop ingredienserna till biffarna. 500 gram högrevs färs alt Blandfärs. låt sjuda i ca 5 min, i med biffarna och servera med. 500 gram högrevs färs alt Blandfärs. låt sjuda i ca 5 min, i med biffarna och servera med
Prova min thaiinspirerade biffsallad. Kött ⁄ ReceptHögrev med glasnudlar, sesamavokado och limeaioli. Stek köttbiten på ganska hög värme, har du valt lövbiff så stek köttet snabbt på hög värme
högrev. Dela köttet till avlånga bitar/större strimlor, putsa bort ev. fett. Blanda 2 msk sojasås, lite olja, den hackade vitlöken och den rivna ingefäran
Det går att göra grytan på högrev som bör koka längre än ryggbiff. Bilden har jag fotat i BourgogneIgår skrev jag i bloggen att jag hade köpt ryggbiff och gjorde ångbåtsbiff