Tärna auberginen i ganska små tärningar. 1,1 kg grytbitar av högrev eller annat nötkött. 1 liten aubergine (ca 300 g). 1,1 kg grytbitar av högrev. 1 liten aubergine (ca 300 g)
Tapsi och briam 6 portioner 800 g högrev (eller något annat kött som passar att ha i grytor) 1 msk torkad timjan 2 tsk paprikapulver 0,5 tsk sjukryddor 3 msk tomatpuré Ca 0,5 dl olivolja 3 dl vatten Salt & peppar Grönsaker. 4 st tomater 2 st gula lökar 6 st vitlöksklyftor 1 aubergine 1 röd paprika 3 st siviri (turkisk paprika, kan bytas ut mot 1 grön paprika) 4-5 st potatisar 2-3 st morötter 1-2 st färska chili (kan uteslutas) Gör såhär. 800 g högrev. 1 aubergine
½ aubergine. 1 kg lamm eller högrev. Bryn grytbitarna så de får färg och gör detsamma med löken, häll över i lergrytan (som legat i vatten i 30 min) och blanda ner kryddorna och den finhackade vitlöken och blanda väl
Dock ska också sägas, när du ska få en riktigt en grovfibrig köttbit som du också är osäker på hur välhängt köttet är, som tex högrev så kan det stekas/kokas så att det nästan går sönder
Mal högreven medelgrovt med köttkvarn. Skala auberginerna med potatisskalare. 6 stora auberginer. 1 kg högrev eller nötfärs av god kvalitet. 6 stora auberginer. 1 kg högrev eller nötfärs av god kvalitet
1,4kg Högrev4msk Smör2msk Tomatpuré4dl Rött Vin5dl Kalvfond2st Vitlöksklyftor, delade på längden370g Krossade tomater, (en st tetrapack)210g Stora vita bönor, arunnen vikt, (en st burk)2msk Rosmarin, mortlad3st LagerbladSalt & peppar från kvarn Garnityr dag 2. 10cm Grön squach, kärnhuset, urgröpt, skuren i tärningar10cm Aubergine, kärnhuset urgröpt, skuret i tärningar10st Kalamataoliver10st Soltorkade tomater, skurna i mindre bitar4msk OlivoljaHavssalt Potatis- och persiljerotspuré. Skär högreven i ca 2x3cm bitar. 1,4kg Högrev. 10cm Aubergine, kärnhuset urgröpt, skuret i tärningar
Grytbitar, lammhals, lammkotletter, stekar, högrev har alla ett högre kilopris. Jag fick en kommentar av en läsare häromdagen med önskemål om fler recept på billiga styckningsdelar som högrev, oxsvans och liknande
ghorme sabzi (lättast är att köpa en konservburk med grönsakerna till den här rätten, finns i välsorterade livsmedelsaffärer), khoreshte bademjan (lägg i auberginer och kanske gula linser i grytan) och annat gott
Skär auberginen i bitar och stek lite lätt runt om i smör. 1000 g högrev. 1 aubergine. När 20 min återstår av koktiden, tillsätt hackad paprika och den stekta auberginen. 1000 g högrev. 1 aubergine 1 solo vitlök (motsvarar 3-4 klyftor)
900 g högrev (enligt mitt minne stod det att man också kunde göra grytan på lamm eller kyckling). 1 aubergine, skuren i bitar. 900 g högrev (enligt mitt minne stod det att man också kunde göra grytan på lamm eller kyckling). 1 aubergine, skuren i bitar