Bli inte oroliga för att ni ska behöva vara aktiva i köket i flera timmar, det är spisen som gör det mesta av jobbet och det är i ugnen den största delen av tiden läggs
1Till pensling1-2 ägg salt vatten. 600 g högrev, grovmalen (svensk) 2 msk vatten ca 2 droppe liquid smoke ca 1 tsk tabasco 2 tsk malen svartpeppar 3 tsk salt
Rulla till bullar, lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar och platta till dem något. Se till att högrevs- och sidfläskbitarna är halvfrusna när de ska malas, jag fuskade med detta och svor både en och två gånger över hur svårt det var att mala
Lägg över löken i en gryta och bryn morot och rotselleri en stund i stekpannan. Det tar låååång tid och är ganska mycket jobb att laga en lasagne på högrevsfärs från grunden
Ta sedan fram en bunke och häll ner högrev, ägg och kryddor. ) eller i alla fall ett tillfälle att unna sig något gott, så det fick bli högrevsfärs – istället för en bit högrev
Tillsätt löken, ett ägg, fonden och senapen. Jag har gjort köttbullar ganska många gånger, sedan fick jag en idé om att göra det på nymald högrev, och då hände det saker
Vi brukar använda högrev till våra hamburgare. Lägg på en bakpappersklädd plåt. 1 ägg. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och pensla bröden med uppvispat ägg. 1 ägg
Skönt med lördag =) Idag har vi bakat hamburgerbröd här hemma eftersom vi hittade en bit högrev i frysen som vi bestämde oss för att göra hamburgare av
), "lägg i buljongtärningarna" (aaahhh. (man får dock vara lite selektiv med när man ska lita på kokböcker från anno dazumal, ägg med spagetti var ju ingen höjdare direkt)