Hårt bröd med linfrö och solrosfrö recept

61 Spara
Nyttigt LCHF bröd

Nyttigt LCHF bröd

Jag provade  recept för nyttigt LCHF bröd och blev förtjust i det med första tugga. Jag fortsätter med LCHF månad och ser nu tydliga resultat, inte bara på grund av ändrade matvanor men även min hårda träningen
0 Spara
Ett brödigt tips

Ett brödigt tips

Toppade med sesamfrön och solrosfrön. Smula ner jästen i en bunke, lös upp med lite vatten och rör tills jästen löst sig
8 Spara
Fröknäcke - nyttigt, glutenfritt och lite smått beroendeframkallande :)

Fröknäcke - nyttigt, glutenfritt och lite smått beroendeframkallande :)

Här nedanför kan du läsa lite intressant fakta om de olika fröna jag använde mig av i knäckebrödet. Mina innehåller linfrön, sesamfrön, solrosfrön, pumpakärnor utblandat med potatismjöl och maizena, därför räknas de även som helt glutenfria
5 Spara
Mejerifritt squash- och mandelbröd (LCHF)

Mejerifritt squash- och mandelbröd (LCHF)

Jag skalade min squash eftersom den hade väldigt hårt och tjockt skal men om skalet är mjukt så kan man med fördel behålla det när squashen rivs ner, då får brödet lite gröna inslag vilket jag tycker bli snyggt
3 Spara
Recept nyttigt bröd

Recept nyttigt bröd

Men eftersom att jag inte hade alla ingredienser hemma så gjorde jag om den till kokosbröd med eget recept som jag tänkte dela med mig till er
2 Spara
Berättelse om ett bröd

Berättelse om ett bröd

Fortsätter som att det gått bra med brödet, känner lite på det, väldigt hårt, hmm, men låter det svalna på gallret
2 Spara
Dinkellimpa med äpple och kanel

Dinkellimpa med äpple och kanel

Pensla ovansidan med vatten för att få en hård yta och strö över lite flingsalt. När du bakar med dinkel ska degen vara något lösare än vanlig deg
1 Spara
Bloggen väcks till liv... Så lite mer om High hydration och annat bak

Bloggen väcks till liv... Så lite mer om High hydration och annat bak

Funderar även på om dom som bakar dessa bröd om dom jäser klart dom i korg sedan kyler så ner dom så hårt att det stannar av helt och håller
0 Spara
Bloggen väcks till liv... Så lite mer om High hydration och annat bak

Bloggen väcks till liv... Så lite mer om High hydration och annat bak

Funderar även på om dom som bakar dessa bröd om dom jäser klart dom i korg sedan kyler så ner dom så hårt att det stannar av helt och håller
0 Spara
Bloggen väcks till liv... Så lite mer om High hydration och annat bak

Bloggen väcks till liv... Så lite mer om High hydration och annat bak

Funderar även på om dom som bakar dessa bröd om dom jäser klart dom i korg sedan kyler så ner dom så hårt att det stannar av helt och håller
34 Spara
Underbart knäckebröd med en massa goda frön...

Underbart knäckebröd med en massa goda frön...

Efter jobbet snodde jag ihop en plåt och det smakade verkligen gott med en hembakt knäckemacka efter ett hårt tennispass på kvällen
12 Spara
Kalljästa fröfrallor

Kalljästa fröfrallor

Om du vill ha en mjuk skorpa på brödet täcker du dem med en bakduk, för hård skorpa ska de inte täckas
15 Spara
Grovt fröbröd

Grovt fröbröd

Ett riktigt grovt och gott bröd med mycket näring och fibrer. Det är sött och syrligt och fullspäckat med antioxidanter och kalcium
15 Spara
Riddarbageriets Dansken

Riddarbageriets Dansken

Ja tänkte ja, jag ger inte upp nu utan bakar ändå ut brödet och vet ni vad det blev riktigt gott, spiskumminet tar inte alls över hela smaken utan det smakar alldeles lagom med spiskummin, ja riktigt mumsigt blir det och säkert ännu godare med några skivor stark ost
14 Spara
Premiärbakning av knäckebröd

Premiärbakning av knäckebröd

Jag hade hoppats att brödet skulle jäsa upp lite och bli krispigt, men det höll sig platt och hårt. Det var lite knepigt att komma underfund med tiden, så det blev ett par vändor ut och in ur ugnen för att känna på brödet
14 Spara
LCHF sesambröd

LCHF sesambröd

Vispa äggen hårt med elvisp. vispas hårt. Häll ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. + eventuellt linfrö
12 Spara
Nyttigt saftigt lingonbröd

Nyttigt saftigt lingonbröd

½ dl linfrön. När brödet är klart, ta ut det ur formen och låt vila under bakduk tills det har svalnat
8 Spara
Grovt Fröbröd på bikarbonat & filmjölk

Grovt Fröbröd på bikarbonat & filmjölk

Ett fiberrikt, grovt bröd med massor av frön och kärnor. Mät upp alla torra ingredienser och blanda runt så bikarbonatet blandar sig med allt annat
8 Spara
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

Bakade ett mycket gott danskt rågbröd med öl igår, första gången jag bakar med öl och jag var rädd att brödet skulle smaka öl då jag absolut inte gillar öl, men brödet tog inte alls smak av ölet, himla mumsigt blev det i alla fall
7 Spara
GI-knäcke

GI-knäcke

Ät som det är eller med smör på. Grädda i ugnen i ungefär 45-50 min på ca 150 graders värme till brödet är hårt. 2 dl solrosfrön (eller pumpafrön - jag brukar ta hälften var). 1 ½ dl krossat linfrö
5 Spara
Mitt eget danska rågbröd

Mitt eget danska rågbröd

Då degen är klarjäst tar du fram två brödformar, och klär dem med bakplåtspapper. Arbeta degen smidig, jag började med en träslev och körde sedan en kortare stund med degkrokar på min elvisp
4 Spara
Fröknäcke med honung

Fröknäcke med honung

Fröknäcket skall vara hårt och fått färg när du tar ut det ifrån ugnen. Jag försöker göra lite variation på brödet och denna gången bytte jag ut lite mjöl mot mandelmjöl och hade även i lite honung
3 Spara
Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Jäskorgen mjölas ordentligt och brödet läggs i med skarven uppåt. Och har man väl börjat är det svårt att tycka om affärernas ”köpe-bröd
2 Spara
Fikon & valnötsbröd

Fikon & valnötsbröd

Degen var fortfarande väldigt lös och gick inte att hantera med händerna utan fick skrapas med slev ner i en liten långpanna med bakplåtspapper
1 Spara
Fröbröd

Fröbröd

Brödet blir sådär hårt, grovt och med tuggmotstånd som jag vill ha det. Det är gluten- och mjölkfritt samt sötat med honung
1 Spara
Surdegsbröd med fullkornsdinkel

Surdegsbröd med fullkornsdinkel

Brödet har en riktigt hård skorpa, ett segt innanmäte och fullproppat med smak. Här pågår tester av surdegsbröd för fullt, och recepten kommer vartefter vi avnjuter dem
2 Spara
Fröknäcke

Fröknäcke

Förutom att man behöver tänka på att ha en hel del olika sorters frön hemma när man ska göra detta knäckebröd, så är det hur enkelt som helst att göra - man rör bara ihop allt och trycker ut det på en plåt
1 Spara
Nybakat!

Nybakat!

Resultatet blir ett saftigt bröd med hård utsida som är supergott både när det är nybakat och när det har varit fryst
1 Spara
Philadelphiabagels

Philadelphiabagels

Konsistensen på degen skall vara stum och ganska hård, den ska alltså inte vara kladdig som många andra bröd-degar
0 Spara
Bagels!

Bagels!

Det ska inte koka för hårt när du lägger i dina bagels. Ett av mina favoritbröd tillsammans med typ tunnbröd, baguette och lite andra goa bröd
0 Spara
Lavendelknäcke

Lavendelknäcke

Kavla ut degen mycket tunt och tryck, sporra eller skär ut knäckebrödeni den form du vill ha. Förvara knäckebröden i burk
0 Spara
En frusen favorit

En frusen favorit

Det här med mackor och bröd är tricky när man kör glutenfritt. Vi har övertid minimerat ätandet av just bröd och vårt alternativ har varit riskakor
0 Spara
Bagels!!!

Bagels!!!

De senaste helgerna har jag bakat en hel del matbröd. )Bagels är supergott att äta med bara färskost och lite marmelad till frukost, men de passar också utmärkt att fylla med lite matigare pålägg, kanske som utflyktsmacka eller lunch
36 Spara
Mellanmålstips och vinnare av Questbars

Mellanmålstips och vinnare av Questbars

Mitt enklaste (och enligt mig såå gott)mellis är hårdkokt ägg som mosas tillsammans med keso, lägg detta på ett riktigt gott hårtbröd och gärna med lite spenatblad - yummi
2 Spara
Bröd med philadelphiaost

Bröd med philadelphiaost

 Brödet går snabbt att röra ihop och grädda i ugnen. Tillsätt fiberhusk i skålen med äggulorna och blanda ihop de två ingredienserna
0 Spara
Grovt bröd

Grovt bröd

Tillsätt linfrön, solrosfrön, det grova mjölet och en stor del av vetemjölet. Lös upp jästen i vattnet, ha i salt, sirap och olja
1 Spara
Grovt glutenfritt bröd

Grovt glutenfritt bröd

"Pensla" ytan med en slickepott doppad i vatten för att få en slät yta. Blanda ner salt, sirap, olja, solrosfrön och linfrö
0 Spara
Lättbakade frölimpor med surdeg och fullkornsdinkel

Lättbakade frölimpor med surdeg och fullkornsdinkel

Mjöla och snitta bröden med en vass kniv. När du sedan sätter in plåten med brödlimporna så häller du lite vatten, eller ett par isbitar, på plåten eller formen under för att det ska bli ånga
0 Spara
Leilas bagels och mixad blomkål

Leilas bagels och mixad blomkål

Till mina bagels åt jag en plocktallrik med olika grönsaker och skinka. Idén att köra blomkål i mixern kommer från Ulrika Davidssons kokbok Raw Food med två detoxveckor, där det finns recept på blomkåls tabbouleh
323 Spara
Knäckebröd

Knäckebröd

Känn med en gaffel så att knäckebrödet har blivit hårt. Fick detta recept av en kompis och har man en gång bakat det, så måste man göra det igen,  för det är så gott
65 Spara
Knäckebröd / Crispbread

Knäckebröd / Crispbread

Så gott att vi åt halva plåten av knäckebröd med mannen genast och följande dag var de slut. So good that we ate half the plate of bread with my husband immediately and the following day they were finished
48 Spara
Paleo nötbröd med kokt ägg & rödbetsröra

Paleo nötbröd med kokt ägg & rödbetsröra

Saftigt och inte alls så hårt och kraftigt att tugga som man skulle kunna tro. I och för sig i första hand av bilderna (som alltid när det gäller mig) men det var något med det här nötbrödet som fick mig att hoppa högt och vilja rusa till köket och sätta igång omedelbums
46 Spara
LCHF - För Nybörjare

LCHF - För Nybörjare

Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med saltet. Men för de flesta är det lika bra att köra hårt direkt
9 Spara
Fröknäcke på 15 minuter

Fröknäcke på 15 minuter

Här kommer ett busenkelt recept där parmensanost och ägg får ingår och ut åker då mjöler fett och kokande vatten
8 Spara
Tisdag

Tisdag

Jag har letat upp lite olika recept på hårt bröd som jag tänker testa baka denna vecka. Det finns lite olika variationsmöjligheter med detta bröd också
7 Spara
Formbröd med frön

Formbröd med frön

Skräck för att jag läst om hur svårt det kan vara att få till ett bröd som inte är torrt, smuligt, smaklöst och stenhårt
6 Spara
LCHF - Zucchinibröd

LCHF - Zucchinibröd

Knäck alla ägg och lägg dem i en egen skål , vispa dem hårt så att det blir skummigt. Dekorera gärna brödet med pumpa- eller sesamfrön
6 Spara
Knäckebröd!!

Knäckebröd!!

Tag dina favoritfröer blanda med vetemjöl och gärna något grövre mjöl, surdeg och salt, med vatten till en halv fast deg
4 Spara
Stenåldersbröd

Stenåldersbröd

När brödet är klart så knacka på det med en sked, du hör om det är klart, det låter ihålligt och sen känner du att brödet är hårt
3 Spara
Chiaknäcke

Chiaknäcke

Ta bort det övre bakplåtspappret, skär önskad storlek på knäckerutorna och avsluta med att strö flingsalt över hela brödet
2 Spara
Tunnbröd?

Tunnbröd?

Blanda med fiberhusk och havssalt i en bunke. Mixa fröna i en matberedare med kniven monterad. Och tunnbrödet kan jag inte äta, mjölet är den värsta triggern för mig, Polly direkt
1 Spara
Fröknäcke med kummin

Fröknäcke med kummin

Brödet är klart när det är hårt och har fått fin färg. Lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå och kavla snabbt ut över hela plåten
1 Spara
Fiberproppade formbröd

Fiberproppade formbröd

Sätt alla ingredienser i en matberedare och häll på ljummet vatten tills degen får en fast form men inte en hård form
1 Spara
Jättegod Morots limpa

Jättegod Morots limpa

Det här brödet blev till då jag hade vunnit en jäskorg och det tog inte ens en dag så började jag mixtra och så föddes detta bröd