Hårdost recept

Hur du gör din egen hårdost

Hur du gör din egen hårdost

Det är inte så svårt som man kan tro, ost har man gjort i alla tider det är först nu vi har glömt bort detta hantverk
50 st tips på tillbehör till grillat!

50 st tips på tillbehör till grillat!

Fyll med någon mild hårdost. Jag lovade ju att sammanställa alla tips på grilltillbehör ni kom med för en tid sen och oj så många bra, enkla och framförallt GODA tips
Linsbiffar som håller ihop

Linsbiffar som håller ihop

1 dl riven hårdost. 1 dl riven hårdost. Skrattade gott åt Annas kommentar på mitt perfect-life-blogginlägg i söndags
Mac’n'cheese med broccoli

Mac’n'cheese med broccoli

vanlig hårdost, mozzarella, parmesan, ädelost… You name it. Inspirationen är inte på topp just nu, det måste jag motvilligt erkänna
Moussaka

Moussaka

2 dl ost (lagrad, riven hårdost eller parmesan). Ca 6-7 port. 2 Auberginer (ca 750 g i 1 cm tjocka skivor)
Krämig lasagne

Krämig lasagne

lagrad hårdost, riven. Köttfärssås 1. Finriv eller mixa lök, morötter och selleri. 2. Fräs färsen i smör tills den fått gyllene färg, tillsätt grönsakerna och fräs någon minut tillsammans med tomatpuré
Gratäng med rostade grönsaker

Gratäng med rostade grönsaker

2 dl riven västerbottenost eller annan god hårdost. 2 dl riven västerbottenost eller annan god hårdost
Kall Laxpaj

Kall Laxpaj

Resterna av den rökta jullaxen hamnade i denna smarriga paj (som ni sett förr på bloggen) Västerbottensost finns inte i Finland (än) men byt ut det i receptet mot en annan hårdost som ni gillar
Hasselbacksgratäng med timjan

Hasselbacksgratäng med timjan

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skala och skiva potatis och lök i tunna skivor. Om du använder matberedare så ta den tunnaste skivan, ca 2 mm tjocka skivor
En riktigt nyttig ost- och skinkpaj

En riktigt nyttig ost- och skinkpaj

I ostfyllningen kan man använda fet eller mager hårdost, fet eller mager fetaost eller mozarella. I dagens ost- och skinkpaj använde jag till pajdegen grövre mjöl jag blandade med keso, i ostsmeten 10% hårdost och lättmjölk
Gratinerade pastastubbar med ost och skinka

Gratinerade pastastubbar med ost och skinka

24 skivor smakrik hårdost, jag blandade mild cheddar med Emmenthaler. 24 skivor smakrik hårdost, jag blandade mild cheddar med Emmenthaler
Zucchinilasagne

Zucchinilasagne

Tomatsås enligt nedan, 500 g blandfärs, salt, peppar, vitlök, 600 g zucchini, 300 g smakrik hårdost, 500 g mozzarella, färsk basilika. 300 g smakrik hårdost,

Älggryta med bacon och steklök

Serveras vid cirka 18°C till lagrad hårdost, eller till smakrika rätter av nöt- och viltkött. Som jag nämnt så många gånger tidigare har vi turen att ha en kompis som ibland kan förse oss med älg