Tryck ner lite massa i den hårda formen och tryck sedan ner en pinne. Att göra karameller är inte så svårt om du gör dem på rätt sätt och dem blir supergoda
Att göra egna hemmagjorda hårdakarameller är både spännande och kul att göra, ibland lite svårt och knepigt, men det går alltid åt något håll ( ^ u ^ )
De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat. Namnet på detta klassiska julgodis ligger nästan lika skönt i munnen som själva karamellerna
Jag som hellre väljer en förrätt framför en efterrätt, måste faktiskt erkänna att denna nyårsefterrätt var särledes bra, så bra att jag vet att den kommer att vara ett stående inslag i min dessertrepertoar
Krossa lakritskaramellerna, gärna i en mortel. Lakritskola med havssalt 3 dl vispgrädde 3 dl socker 1 dl sirap 1 msk kakao 3/4 dl Turkisk peppar (karameller) 2 tsk smör 200 g mörk choklad (jag använde Marabou Passion & Chili istället) havssalt Gör så här
Bakning/Baking. Centerkladdkaka. Oktober 16, 2016 16. 26. Idag fick jag äntligen tid över att baka en kladdkaka jag suktat efter under flera veckors tid
Jag och bakad cheesecake är ganska färdiga med varandra efter den snygga mardrömscheesecaken med ombre-effekt och jag vet inte vad, som bakades för två helger sen
Borta bra men hemma bäst. Nu har vi varit ute och flängt runt i ett vårvackert Skåne under helgen. Så underbart det har varit att få en dos av vår, hav och faktiskt ljumma vindar (om man såg det från en positiv sida)
Kola macarons med Vanilj. Macarons. -100 gram skållade mandlar (mal gärna lite extra). -110 gram äggvita (ca 3 äggvitor) som har stått framme i rumstemperatur ett dygn, täckt med plastfolie
För att vara en grönmögelost (gjord på komjölk) är den väldigt len och mild i smaken, lite hårdare i konsistensen än tex StAgur, gorgonzola, roquefort mm så den kräver att få stå i rumstemperatur en bra stund före servering