Hålkakor mjölk recept

Hålkakor

Hålkakor

Smält smöret och häll i mjölken. HÅLKAKOR4 st5 dl mjölk50 g jäst25 g smör0,5 dl sirap (70 g)3 dl havregryn10 dl rågsikt0,5 tsk saltGör så här. Grädda hålkakorna i 10-12 minuter i 225 grader i mitten av ugnen. 5 dl mjölk
Hålkakor

Hålkakor

5 dl mjölk. Häll i mjölken och värm till 37°. 5 dl mjölk. Hålkakor. 4 st. 50 gram smör. 50 gram jäst. 1½ tsk salt. 2-3 msk brödsirap eller ljus sirap
Hålkakor

Hålkakor

Slå mjölken över jästen och rör tills jästen har löst sig. Mamma bakade alltid hålkakor när jag var liten
Hålkakor – enkelt recept

Hålkakor – enkelt recept

11 1/2 dl mjölk. Värm mjölk till 37 grader, häll över jästen. 75 g jäst. 11 1/2 dl mjölk
Grova hålkakor

Grova hålkakor

Smula jästen i en skål och häll på lite mjölk. Tillsätt resten av mjölken. Värm mjölken till fingervarmt, ca 37°
Kalljästa hålkakor utan hål

Kalljästa hålkakor utan hål

Det här behöver inte ens ljummad mjölk eller smält smör, bara lite längre jästid än vanligt. Häll den kalla mjölken i en degbunke, smula ner jäst, häll i salt, sirap och rör sedan till jästen löser upp sig
Hålkakor på julmust

Hålkakor på julmust

Jag har använt mig av ett klassiskt recept på hålkaka men ersatt mjölken och sirapen med julmust. Julen är inte bara inför utan oftast även ett efter
hålkakor med kummin

hålkakor med kummin

50 g jäst75 g smör5,5 dl mjölk3 msk mörk sirap1 äggknappt 1 msk saltdrygt 1 tsk stött kummin15 - 16 dl lantbrödsmjöl av fyra sädesslagsmula jästen. smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 C. 5,5 dl mjölk
Hålkaka (utan hål)

Hålkaka (utan hål)

Pensla kakorna med vispat ägg eller mjölk. 4 hålkakor. 5 dl vatten. 50 gram jäst. 2 tsk krossad fänkål. 2 tsk malen anis
Hålkaka

Hålkaka

Värm mjölk, olja och vatten till cirka 37 grader. 5 dl mjölk. Smula jästen i degbunken. Häll en del av vätskan över jästen och lös upp jästen
Hålkakor

Hålkakor

50 g jäst 4 dl mjölk2 dl vatten 50 g smör. Rör i mjölk o vatten o få det finger varmt 37 grader. 4 dl mjölk
Hålkakor

Hålkakor

Ta i sirapen, sockret och kanelen i mjölkblandningen, rör om ordentligt. 5 dl mjölk. Smält sedan smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm tills det är fingervarmt (37°C). När bröden jäst färdigt så penslar du dem med mjölk, sedan gräddas de i mitten av ugnen på 200 graders ugnsvärme i 15 minuter. 5 dl mjölk
Hålkakor med pumpafrön

Hålkakor med pumpafrön

Jag hade inte så mycket mjölk hemma, så degvätskan fick bli vatten här istället. På denna blogg finner du ursprungsreceptet, rågsiktskakor
Kalljästa små hålkakor

Kalljästa små hålkakor

Smula jästen i en bunke och häll på mjölken, rör om så att jästen löses upp. 5 dl kall mjölk. 5 dl kall mjölk
Rågsiktskakor

Rågsiktskakor

Rågsiktskakor, skrädda kakor eller hålkakor. 50 g smör/margarin    eller    1 ägg 50 g jäst 2 msk sirap 1½ tsk salt 4 dl mjölk 1 ägg (totalt 2 st. 225°C Smula jästen i en bunke, blanda med ägg, sirap och salt Smält smöret och blanda i mjölken, värm till fingervarmt, blanda ner i bunken Tillsätt rågsikten lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda för hand tills den känns riktigt smidig och luftig Låt jäsa övertäckt i bunken i ca 30-40 min Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig Dela degen i 4-6 delar Forma varje bit till en stor boll, platta ut bollen till en platt kaka, ca 2-3 cm tjock och 17-20 cm Ø. 4 dl mjölk
Råksiktskakor

Råksiktskakor

Min mamma brukade visserligen alltid göra hål i mitten på dem och kalla dem hålkakor men det är samma deg som det handlar om
Grahamshålkakor

Grahamshålkakor

Klassiska hålkakor med grahamsmjöl. Värm 2,5 dl mjölk till fingervarmt, dvs. Smula ner 25 g jäst i en bunke och häll mjölken över jästen

Kost- och motionsdagboken v 10

Mjölk. Mjölk. Mjölk. Mjölk. Det sjunger i isen. Inte långt kvar till öppet vatten. Åt pannkakor två dagar i rad och upplevde att magen blev lite rumlig efter det