Smält smöret och häll i mjölken. HÅLKAKOR4 st5 dl mjölk50 g jäst25 g smör0,5 dl sirap (70 g)3 dl havregryn10 dl rågsikt0,5 tsk saltGör så här. Grädda hålkakorna i 10-12 minuter i 225 grader i mitten av ugnen. 5 dl mjölk
Det här behöver inte ens ljummad mjölk eller smält smör, bara lite längre jästid än vanligt. Häll den kalla mjölken i en degbunke, smula ner jäst, häll i salt, sirap och rör sedan till jästen löser upp sig
50 g jäst75 g smör5,5 dl mjölk3 msk mörk sirap1 äggknappt 1 msk saltdrygt 1 tsk stött kummin15 - 16 dl lantbrödsmjöl av fyra sädesslagsmula jästen. smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 C. 5,5 dl mjölk
Ta i sirapen, sockret och kanelen i mjölkblandningen, rör om ordentligt. 5 dl mjölk. Smält sedan smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm tills det är fingervarmt (37°C). När bröden jäst färdigt så penslar du dem med mjölk, sedan gräddas de i mitten av ugnen på 200 graders ugnsvärme i 15 minuter. 5 dl mjölk
Rågsiktskakor, skrädda kakor eller hålkakor. 50 g smör/margarin   eller   1 ägg 50 g jäst 2 msk sirap 1½ tsk salt 4 dl mjölk 1 ägg (totalt 2 st. 225°C Smula jästen i en bunke, blanda med ägg, sirap och salt Smält smöret och blanda i mjölken, värm till fingervarmt, blanda ner i bunken Tillsätt rågsikten lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda för hand tills den känns riktigt smidig och luftig Låt jäsa övertäckt i bunken i ca 30-40 min Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig Dela degen i 4-6 delar Forma varje bit till en stor boll, platta ut bollen till en platt kaka, ca 2-3 cm tjock och 17-20 cm Ø. 4 dl mjölk
Mjölk. Mjölk. Mjölk. Mjölk. Det sjunger i isen. Inte långt kvar till öppet vatten. Åt pannkakor två dagar i rad och upplevde att magen blev lite rumlig efter det