Hälsobröd vetekross recept

Hälsobröd

Hälsobröd

Detta superenkla och goda hälsobröd får bli mitt bidrag till MÅNADENS SÖTSAK som i februari månad har temat FRUKOST
Hälsobröd

Hälsobröd

1 dl råg eller vetekross (jag har amvänt rågkross). 1 dl råg eller vetekross (jag har amvänt rågkross)
Hälsobröd med gräddfil

Hälsobröd med gräddfil

½ dl vetekross. Blanda vatten, mjölk, gräddfil och smör i en kastrull. Låt blandningen bli fingervarm, ca 37º
Mitt hälsobröd – Grovt rågsurdegsbröd med skållade frön och kross

Mitt hälsobröd – Grovt rågsurdegsbröd med skållade frön och kross

Utan att behöva göra någon laboratoriemässig mätning kan jag lova att det här brödet har en lågt GI-värde och ett högt näringsvärde tack vare att det innehåller både frön, och grova fullkornsprodukter som grovt rågmjöl, rågkross, vetekross och kornkross
Skärgårdslimpa

Skärgårdslimpa

2 ½ dl vetekross. Blanda samman degen och häll i 2 smorda-bröade avlånga brödformar. Grädda ca 1. 5 timme. Lossa kanterna med en kniv och stjälp ur dem, låt svalna under duk
Hälsobröd med frön och rågkross

Hälsobröd med frön och rågkross

Blanda solrosfrö, linfrö, russin, vetekross, rågkross, rågmjöl, kummin och salt. 1 dl vetekross. 1 dl vetekross
Skärgårdslimpa

Skärgårdslimpa

Ett nyttigt och grovt hälsobröd som dessutom går utmärkt att frysa. 2,5 dl vetekross. 2,5 dl vetekross. Idag har det bakats bröd

Lisas hälsobröd

1 dl vetekross. Steg 1. Rör ihop och låt stå minst 10 tim i rumstemperatur. Steg 2. Koka upp 5 dl vatten och häll i smeten

Hälsobröd

1 dl vetekross. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en skål. Hacka mandelen mycket grovt och blanda ihop med alla de andra torra ingredienserna i en skål

Hälsobröd

Blanda vetekross, rågmjöl och vatten i en gryta och koka till en lös gröt, 10 minuter. 4 dl vetekross. 1

Margaretas hälsobröd

1 dl vetekross. Dag 1. Blanda allt som står ovanför markeringen, låt stå över natten eller från morgon till kväll

Hälsobröd med frön och rågkross

Blanda solrosfrö, linfrö, russin, vetekross, rågkross, rågmjöl, kummin och salt. 1 dl vetekross. Häll det kokande vattnet över