Häromdagen kom jag att tänka på det här "Hälsobrödet". )Hälsobröd i långpanna1 paket jäst (gärna rött)4+3 dl vatten2 dl havregryn1 dl linfrö2 dl solroskärnor2 dl kruska- eller vete- eller havrekli (jag brukar ta vetekli)2 msk matbrödssirap3 msk raps- eller olivolja1 msk salt9-10 dl vetemjöl special eller dinkelmjöl (jag tog vetemjöl special)russin efter behag - om man villKoka upp 4 dl vatten. 2 dl solroskärnor
Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer till mjöl. 8 bitar hälsobröd. 1 dl sesamfrön (Saltå Kvarn)1/2 dl solroskärnor (Saltå Kvarn)1/2 dl kruskakli (Saltå Kvarn)2 msk linfrön (Saltå Kvarn)2 tsk fiberhusk (malda physilliumfrön)2 st torkade aprikoser finhackat (Saltå Kvarn) (kan såklart uteslutas för ännu mindre kolhydrater)1/2 tsk havssalt1 tsk bakpulver4 ekologiska ägg2 dl ost (jag hade Jarlsberg, som är en ost utan tillsatser)Gör såhär. 1/2 dl solroskärnor
1 dl solroskärnor. 1 dl solroskärnor. Grovt Hälsobröd. Det är många ingredienser som ska köpas hem till denna typ av bröd och det tar sin tid i ugnen men själva arbetet är inte så omfattande och resultatet blir väldigt gott
150 g Solroskärnor. Blanda i alla nötter, frön och mandlar ohackade. Tillsätt salt och olja. Blanda ihop till en smet och lägg sedan i äggen och rör om igen