Hälleflundra vitlök recept

Hälleflundra med whiskeyrökiga kantareller

Hälleflundra med whiskeyrökiga kantareller

400-600 gram hälleflundra. 2 klyftor vitlök. 400-600 gram hälleflundra. 1 schalottenlök 2 klyftor vitlök. En av favoritfiskarna med en rökig kantarellsås och fast fin sparrispotatis
Hälleflundra med Pommes Duchesse

Hälleflundra med Pommes Duchesse

Hacka den gula löken tillsammans med vitlöken och stek  i smör. 500 gram Hälleflundra, filébitar. 3 vitlöksklyftor. 500 gram Hälleflundra, filébitar. 3 vitlöksklyftor Cognac
Bakad hälleflundra med jordärtskockpuré

Bakad hälleflundra med jordärtskockpuré

Skala jordärtskockor, äpplen, lök och vitlök och skär i bitar. Ringla över olja och lägg i vitlök. 400 g hälleflundra. 2 st krossade vitlöksklyftor. 1 st hackad vitlöksklyfta
Bakad hälleflundra med jordärtskockpuré - Recept | Arla

Bakad hälleflundra med jordärtskockpuré - Recept | Arla

Skala jordärtskockor, äpplen, lök och vitlök och skär i bitar. Ringla över olja och lägg i vitlök. 400 g hälleflundra. 2 krossade vitlöksklyftor. 1 hackad vitlöksklyfta. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g hälleflundra 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja 2 krossade vitlöksklyftor Syltade kantareller. 600 g jordärtskockor 3 äpplen 1 gul lök 1 hackad vitlöksklyfta 2 msk Arla® Svenskt Smör ½ dl Arla Köket® crème fraiche 1 tsk citronsaft salt svartpeppar Vispat smör med forellrom
Italiensk hälleflundra med avokadoyoghurt

Italiensk hälleflundra med avokadoyoghurt

Blanda citronskal, hackad persilja och pressad vitlök väl och ställ åt sidan. Lägg hälleflundran på ett fat och salta och peppra fisken på båda sidfor
Halstrad hälleflundra med smör – recept

Halstrad hälleflundra med smör – recept

Grovhacka resten, lägg i matberedare med pressad vitlök, dill, limesaft och smör. 600 g hälleflundra (miljömärkt), eller annan fast vit fisk. 1 vitlöksklyfta
Halstrad hälleflundra med grönsaksvinägrett

Halstrad hälleflundra med grönsaksvinägrett

ca 600-800 g hälleflundrafilé, styckad i fyra bitar 2 bananschalottenlökar 8 klyftor vitlök 3 askar körsbärstomater 1 kruka persilja 2 gemsallad 1 citron olivolja salt 1 dl vitt vin 30 g smör 2 msk kapris vitpeppar. 1Risotto1 schalottenlök, finhackad 2 klyftor vitlök, finhackad 3 dl risottoris (avorio eller aborie) 2 lagerblad, fint smulade eller strimlade (helst färska) 2 kvistar färsk timjan 0,5 dl olivolja 1 dl vitt vin 5-6 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning salt vitpeppar