Hälleflundra rödspätta recept

Rödspätta med krämig saffranspolenta

Rödspätta med krämig saffranspolenta

600-700 g fiskfilé (t ex rödspätta eller hälleflundra, inte alltför tunna filéer). 250 g körsbärstomater, med skaftet kvar 600-700 g fiskfilé (t ex rödspätta eller hälleflundra, inte alltför tunna filéer) 1,5 dl vetemjöl ca 50 g smör 1 msk olivolja 1,5 dl fiskbuljong, av tärning eller fond 3 msk marsalavin 2 msk persilja, finhackad 2-3 msk parmesanost, färskriven salt svartpeppar
Fiskfilé med parmesan

Fiskfilé med parmesan

600-700 g fiskfile, rödspätta eller hälleflundra. 4 pers 600-700 g fiskfile, rödspätta eller hälleflundra

Falsk sjötunga walevska

5 hg filéer av tex sjötunga,rödspätta,torsk eller hälleflundra. Vänd filéerna i en blandning av mjöl,salt och vitpeppar

Ceviche med sötpotatis

hälleflundra. rödspätta. Skär fisken i bitar, ca 2x2 cm. Skala räkorna och lägg tillsammans med fisken i en skål

Helgeflundra med ärtsås och kanderad rödlök

Historien om Hälleflundran. Panerad rödspätta med skagenröra och vitvinssås. Helgeflundra är för mig förmodligen lammets motsvarighet – den bästa fisk man kan äta