Hälleflundra parmesanost recept

Smörstekt hälleflundra med tomatrisotto

Smörstekt hälleflundra med tomatrisotto

Tillsätt då parmesanosten och rör om tills den smält. och pepparrotstoast till förrätt och Smörstekt hälleflundra med tomatrisotto till varmrätt
Hälleflundra med polenta

Hälleflundra med polenta

Dra kastrullen från värmen och rör ner parmesanosten. 800 g hälleflundra (med skinn). Koka upp vatten, mjölk, örter och fond
Hälleflundra med svamprisotto och grönkål

Hälleflundra med svamprisotto och grönkål

Ta kastrullen från värmen och vänd ner olivolja och parmesanost. 400 g hälleflundrafilé. 1 dl riven parmesanost och 1 msk olivolja. 400 g hälleflundrafilé. 1 dl riven parmesanost och 1 msk olivolja
Fisk Piccata

Fisk Piccata

Salta och peppra filéerna och vänd dem i mjöl. Blanda ihop paneringssmeten, börja med ägg och blanda i de krossade vitlöksklyforna rör sedan ner persiljan och parmesan och smaksätt med salt och peppar
Rödspätta med krämig saffranspolenta

Rödspätta med krämig saffranspolenta

Rör ner persilja, rikligt med parmesanost och smör i polentan. 600-700 g fiskfilé (t ex rödspätta eller hälleflundra, inte alltför tunna filéer). 2-3 msk parmesanost, färskriven. 1 dl parmesanost, färskriven. 250 g körsbärstomater, med skaftet kvar 600-700 g fiskfilé (t ex rödspätta eller hälleflundra, inte alltför tunna filéer) 1,5 dl vetemjöl ca 50 g smör 1 msk olivolja 1,5 dl fiskbuljong, av tärning eller fond 3 msk marsalavin 2 msk persilja, finhackad 2-3 msk parmesanost, färskriven salt svartpeppar. Polenta1,75 dl snabbpolentagryn 7,5 dl vatten 0,5 förp saffran 0,5 tsk salt 1 dl persilja, finhackad 1 dl parmesanost, färskriven smör 1 krm svartpeppar persilja, finhackad, att strö över
Hälleflundra med miso och skaldjursrisotto i örtsky

Hälleflundra med miso och skaldjursrisotto i örtsky

Hittade en norsk fin hälleflundra i fiskdisken. 2 dl avorioris3 dl vatten1/2 grönsaksbuljongtärning1 dl vitt vin25g smör1 dl parmesanost15 råa räkor4 pilgrimsmusslor1/2 dl citronsaft1 vitlöksklyfta1 msk olja1 krm saltBörja med såsen

Grillad hälleflundra med örter

600 g skinn- och benfri hälleflundra. 100 g vällagrad parmesanost.  Lägg mandeln i en kastrull med vatten och ge dem ett hastigt uppkok
Fisk piccata

Fisk piccata

hälleflundra eller annan fisk). Rör sedan ner persiljan och parmesanosten och smaksätt med salt och peppar
Fiskfilé med parmesan

Fiskfilé med parmesan

Fiskfilé och parmesanost. 600-700 g fiskfile, rödspätta eller hälleflundra. 2 msk färskriven parmesanost. 4 pers 600-700 g fiskfile, rödspätta eller hälleflundra. 2 msk färskriven parmesanost
Lyxgratäng med skaldjur

Lyxgratäng med skaldjur

8 1 kg hälleflundra (i bit) 4 schalottenlökar 50 g smör eller margarin 2 dl vitt vin 4 dl fiskbuljong (fond eller tärning + vatten) 4 dl grädde 1/2 dl vetemjöl 3 msk torr vermouth 1 tsk salt 2 krm kajennpeppar 4 paket djupfryst bladspenat (à 250 g) 2 tsk salt 1 burk kräftstjärtar (à ca 350 g) 200 g djupfrysta skalade räkor 4 dl färskriven parmesanost Mos 20 potatisar (20 potatisar motsvarar ca 800 g) 50 g smör eller margarin 4 dl mjölk 2 äggulor 2 tsk salt 2 krm mald vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken

Grillad hälleflundra med citrus och parmesansmör

Skär hälleflundran i 4 bitar á 200 g. 800 g hälleflundra. 1 dl riven parmesanost. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och lägg i fisken, låt fisken ligga minst 3 timmar, eller gärna över natten

Stekt hälleflundra med tillbehör

Tillsätt parmesanost. Lägg upp snyggt på tallrik och dekorera med färsk timjan 500 g hälleflundra. 2 dl riven parmesanost