Ansa salladslöken och stek den i olivolja någon minut på varje sida. Fräs räkskal, lök och grönsaker i olivolja i en kastrull 3-5 min. 600 g skinn- och benfri hälleflundrafilé. 5 msk olivolja. 5 msk olivolja
Så när jag igår stod vid fiskdisken och skulle planera helgens mat, låg tyvärr ingen Hjälmargös i disken men väl en hälleflundra och ropade till mig – gör något gott av mig
olivolja. Hälleflundra är en fantasiskt god fisk, här stekt i smör med goda varma grönsaker till. Skär zuccini och aubergine i grova stavar, skiva purjolök, rödlök och vitlök, stek i omgångar i olivolja och krydda med salt och peppar
Lägg dem i en ugnsform och pensla dem runt om med olivolja. Skölj hälleflundra-bitarna. Servera hälleflundran med en del av såsen som du skedar över fisken samt strö över hackad gräslök
Lägg dem i en ugnsform och pensla dem runt om med olivolja. Skölj hälleflundra-bitarna. Servera hälleflundran med en del av hummersåsen som du skedar över fisken samt strö över hackad gräslök
400 g hälleflundra. 1 msk olivolja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g hälleflundra 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja 2 krossade vitlöksklyftor Syltade kantareller
Sparrisen kryddade jag med olivolja, salt och peppar och grilla tills dom blir lagom mjuka. Nyårsaftonens huvudrätt bestod av hälleflundra som är en jättefin och god fisk
400 g hälleflundra. 1 msk olivolja. 400 g hälleflundra. 1 msk olivolja. . Detta är kanongott och snabblagat, har fuskat med såsen och använt en smaksatt crème fraich