Hälleflundra olivolja recept

himmelsk hälleflundra i helgen

Så när jag igår stod vid fiskdisken och skulle planera helgens mat, låg tyvärr ingen Hjälmargös i disken men väl en hälleflundra och ropade till mig – gör något gott av mig
Hälleflundra med zuccini och aubergine!

Hälleflundra med zuccini och aubergine!

olivolja. Hälleflundra är en fantasiskt god fisk, här stekt i smör med goda varma grönsaker till. Skär zuccini och aubergine i grova stavar, skiva purjolök, rödlök och vitlök, stek i omgångar i olivolja och krydda med salt och peppar
Hälleflundra med vitvinssås

Hälleflundra med vitvinssås

Lägg dem i en ugnsform och pensla dem runt om med olivolja. Skölj hälleflundra-bitarna. Servera hälleflundran med en del av såsen som du skedar över fisken samt strö över hackad gräslök
Hälleflundra med hummersås

Hälleflundra med hummersås

Lägg dem i en ugnsform och pensla dem runt om med olivolja. Skölj hälleflundra-bitarna. Servera hälleflundran med en del av hummersåsen som du skedar över fisken samt strö över hackad gräslök
Hälleflundra med blomkål- och ärtmos

Hälleflundra med blomkål- och ärtmos

Sparrisen kryddade jag med olivolja, salt och peppar och grilla tills dom blir lagom mjuka. Nyårsaftonens huvudrätt bestod av hälleflundra som är en jättefin och god fisk
Hälleflundra med polenta

Hälleflundra med polenta

800 g hälleflundra (med skinn). 1 msk olivolja. Koka upp vatten, mjölk, örter och fond. Strö i polentagrynen under kraftig vispning