Ta i haricots verts, oliver och tomaterna och rör om försiktigt. 1 brk kalamataoliver, urkärnade. Hälleflundra 48-52 grader. 1 brk kalamataoliver, urkärnade
Stek svärdfiskbitarna på stark värme i en stekpanna med 3 matskedar olja, tillsätt sedan oliverna. Hälleflundra eller Torsk (odlad) 200 g. Svarta Oliver 50 g
Det är liten hälleflundra, även kallad blåveite, som säljs som hällefilé i Sverige. När jag såg Jamie Oliver göra risotto på tv fick jag inspiration, men det tog bra många försök innan jag fick till det
2 bitar vit fisk (vi körde på hälleflundra men har använt andra fiskar också). 2 bitar vit fisk (vi körde på hälleflundra men har använt andra fiskar också)
Hälleflundra med Oliv och Svampsås4 pers600 g Hälleflundra (det går givetvis fint med annan fisk också)saltcitronsaftströbrödsmörOliv och svampsås150 g champinjonersmör2 msk mjöl2 dl grädde1 brk hela tomater20 pimientofyllda oliver2 pressade vitlöksklyftor1 fiskbuljongtärningsalt och vitpeppar½ tsk dragon½ tsk timjan2 msk konjak2 msk hackad persiljaFisken. 600 g Hälleflundra (det går givetvis fint med annan fisk också)saltcitronsaftströbrödsmör
Hälleflundra. Hälleflundra. 2006 Pinot Grigio Dessimus från Vie de Romains var ett härligt och kraftfullt orange-gult vin som var väl kraftigt för de desto finare smakerna från hälleflundran
Spett på lax och hälleflundra med fänkåls- och tomatgratäng. Lägg i oliverna och blanda hastigt. Hälleflundra och lax ger en fin brytning i smak och konsistens som friskas upp av citronskivorna