400-600 gram hälleflundra. 200 gram kantareller. 400-600 gram hälleflundra. 200 gram kantareller. En av favoritfiskarna med en rökig kantarellsås och fast fin sparrispotatis
Gör så här Börja med kantarellerna. 400 g hälleflundra. 4 dl torkade trattkantareller. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g hälleflundra 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja 2 krossade vitlöksklyftor Syltade kantareller. 4 dl torkade trattkantareller Lag
4 bitar hälleflundra, ca 800 g Flingsalt Vitpeppar Ca 400 g färska kantareller 1 msk smör 12–16 små färskpotatisar 4 stora nävar bladspenat 4 msk raps- eller olivolja 4 kvistar färsk timjan Citronsås
Hälleflundra lättrimmad och med knaperstekt skinn, Pommes Anna, välstinkande vitvinssås, druv och fänkålssallad med vinmarinerade sultanrussin, friterade brysselkålsblad och granatäpple
Midtfyns Ale med lätt-rimmad & karamelliserad hälleflundra. Midtfyns ChiliTrippel med smörstekta tratt-, gula- och svarta kantareller glaserade i lite honung