Igår åt vi kokt hälleflundra med pressad potatis och hemvispad hollandaisesås. 2 msk finhackad färsk ingefära. Stek lök, morötter och ingefära tillsammans med spiskummin i resterande olja i pannan 2–3 minuter. 2 msk finhackad färsk ingefära
Smaksätt med riven ingefära, gräslök och citronskal. 1 kg hälleflundra, putsad och skuren i snygga kuber5 msk vit miso1 msk oljasvartpepparCrust3 st silverlökar5 vitlöksklyftor, fint skurna100 gram vattenkrasse5 dl matolja till fritering3 dl panko1 st lime, skalsaltGör så här. )3 dl dashibuljong3 dl kikkoman soja3 dl risvinäger5 cm ingefära1 knippe gräslök2 citroner, skalet (ekologisk)2 askar röd och grön daikonkrasseSaltGör så här. 1 kg hälleflundra. 5 cm ingefära
Ställ fram små skålar för den japanska sojan som ska blandas med wasabi, var och en efter egen smak och för gari, de inlagda ingefäraskivorna till varje gäst
Vardagslunken i oktober avbröts med en underbart god hälleflundra med brynt smörsås tillsammans med en lite annorlunda köttfärspaj med mynta och rökt fetaost