Gräslök och körvel. Hälleflundra med kanderad citron, pepparrotsveloutée, lök, fänkål och rädisa. Häll i lite olja i pannorna och lägg i fisken, låt den ligga stilla tills undersidan är fint gyllengul, vänd dem då och ha i ett par matskedar smör, lite grönsaksbuljong och lite hackad gräslök och körvel
Tillsätt några klickar smör, spadet från fisken i ugnen,riven pepparrot och finskuren gräslök. Tillsätt några klickar smör, spadet från fisken i ugnen,riven pepparrot och finskuren gräslök
Sila bort lagen och blanda svampen med pepparrot och gräslök. 400 g hälleflundra. 1 msk färsk gräslök. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g hälleflundra 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja 2 krossade vitlöksklyftor Syltade kantareller. 6 msk vatten 2 msk ättiksprit 12% 4 msk strösocker ½ tsk salt ½ krm svartpeppar 1 krm chiliflakes 2 msk riven pepparrot 1 msk färsk gräslök Äpple- och jordärtskockpuré
Smaka av med salt, avsluta såsen vid servering med nyskuren gräslök och löjrom. 650 g hälleflundrafile utan skinn. 11 kruka gräslök. 1Hälleflundra650 g hälleflundrafile utan skinn 1 l vatten 1 dl salt 0,5 dl matolja. 1Smörsås3 bananscharlottenlökar 1 vitlöksklyfta 5 vitpepparkorn 0,5 dl matolja 2 dl vitt vin 0,5 dl vitvinsvinäger 0,5 dl grädde 1 kruka gräslök 300 g smör 50 g löjrom. 1Variation på broccoli2 broccolistånd 200 g smör 1 dl creme fraiche 1 citronHälleflundra. Skär bort eventuellt skinn på fisken och dela hälleflundran i 4 portionsbitar och lägg ner de i saltlagen, låt dem ligga 20 minuter
14 bitar hälleflundra, à 100 g (gärna ca 2 cm tjocka). 12 msk gräslök, finstrimlad. 14 skivor briochebröd (alt annat valfritt bröd) 4 bitar hälleflundra, à 100 g (gärna ca 2 cm tjocka) 0,5 fänkål 1 msk citronjuice 100 g sallad, typ roman eller cosmopolitan smör salt. 1Löjromsdressing1,5 dl smetana 50 g löjrom 2 msk gräslök, finstrimlad salt. Stek hälleflundran i rikligt med smör på medelhög temperatur ca 2 minuter på varje sida (kärntemperaturen bör vara ca 42 grader när du lyfter av den så efterbakar den till ca 46-48 grader)
Finhacka gräslöken och ansjovisen och blanda det med crème fraichen. 450g fiskfärs (min var av hälleflundra). 3-4 msk hackad gräslök. Relaterade 450g fiskfärs (min var av hälleflundra). 3-4 msk hackad gräslök
Hacka gräslöken fint, men spara några strån till garnering. Krydda med salt, peppar, worcestershiresås och citronsaft och rör ner den hackade gräslöken