Krispig sallad på gurka, äpple, selleri och lime 1 slanggurka. skalat och tärnat 1 stor stjälk bladselleri, finhackad saften från 1 lime flingsalt efter smak Blanda samtliga hackade ingredienser i en skål, pressa över limesaft och smaka av med flingsalt. 1 slanggurka. 1 stor stjälk bladselleri
Skala eller skär bort yttersta skalet på apelsinen, citronen och gurkan om den inte är ekologisk. Till frukost fick det bli en grön, uppiggande juice med smak av selleri
Riv gurkan och krama ur den mesta vätskan och hacka sellerin. ca 15 buffé portioner175 grader1 kg laxfile m skinn1,5 l vatten2,5 msk ättika (24%)2 msk salt1 msk torkad dragon1 msk torkad rosmarin1 msk torkad timjan1 msk torkad basilika20 st blandade pepparkorn1 st gurka1selleristjälk1 st äpple1 mindre purjolök5 dl cremefraiche1 dl majonnäsCitronsaftFlingsaltPlocka med en laxtång eller liten plattång bort benen som du lätt känner efter med fingrarna var de sitter
Rör om noga så att allt får fräsa i oljan, fortsätt att fräsa tills löken börjar mjukna, lägg i hälften av paprikatärningarna och den strimlade sellerin, fräs ytterligare en stund
Färska tomater förstås, paprika, gurka, vitlök, lök, citronsaft, sting av tabasco och svartpeppar. Gazpacho är läckert att servera i små glas med stjälkar av selleri som start på en middag på stående fot till drinken, som del av en buffé eller som förrätt
Skölj och dela tomaterna, skiva salladslök, selleri och gurka. Lägg upp och blanda sallad, tomater, salladslök, selleri, gurka, sparris, dill och solrosskott i en salladsskål strax före servering