½ färskt vitkålshuvud1 gurka1paprika1 liten brk majs1 rödlök3 tomaterDressing. 2 msk citronsaft4 msk olivolja1-2 tsk italiensk salladskryddasalt, pepparGärna ur gurka och parika och skär i stavar. 1 gurka. 1 paprika
Fräs gurkan och paprikan i en kastrull. 1st Röd paprika, skuren i grova bitar15cm Grön gurka, delad på mitten och kärnhuset bortgrövt, skuren i grövre bitarSalt & peppar från kvarnLite dippsås
Det här är en variant på David Changs vid det här laget välkända Pork Buns men eftersom det ibland inte finns inspiration eller tid till ångbakning så blev det pitabröd, tillsammans med lite grillad paprika och sockersaltad gurka så blev det mycket lyckat
gurka. Dela paprikan på längden och ta ur mellanväggar och frön. Sätt ugnen på 250°. Bryn köttfärsen i olja en gryta och låt löken fräsa med tills den är mjuk
Strax innan lagen kokar upp, lägg i grovt skivad gurka, paprika, lök eller vad du vill. /BoelVackert att titta på och helt traditionellt inlagt förutom att jag stoppade ner lite röd paprika och lök också
Någon gurka fyller vi inte idag, däremot en annan grönsak av modell avlång - nämligen snackspaprika. Fru M minns med fasa någon form av färsfylld gurka som hon gav sig på när det var hennes tur att stå för matlagningen i familjen unga år - hugaligen
Vill man vara riktigt cool kan man ju göra som fru M gjorde i barndomens glada matlagningsdagar och gröpa ur en gurka, fylla och bjuda resten av familjen på
Klicka såsen på de varma paprikorna, förslagsvis hyvlad färsk gurka till. Lägg paprikahalvor på ugnsfat, fyll med köttfärsröran och strö sesamfrö ovanpå
Servera gärna en god sallad av rivna morötter och gurka på en bädd av skivade tomater. Här tillsammans med lite paprika och gräslök från min egen lilla kruka i köksfönstret (