Citrongurka. Fräs lök, vitlök och räkskal i lite olivolja. Skiva gurkan tunt. Ringla över olivolja. Servera rödspättan med mos, gurka och skummig räksås
olivolja. olivolja. 1 gurka, urkärnad och finhackad. Vänd gurkbitarna i olivolja och 1 msk dill. Vispa ihop 2 msk olivolja, hackad tomat, kapris och resterande citronsaft, allt rivet citronskal och smaka av med salt och peppar. Skeda upp 1/6 av gurkan på en tallrik. -Mama Skogly ♥ 1 gurka, urkärnad och finhackad
½ färskt vitkålshuvud1 gurka1 paprika1 liten brk majs1 rödlök3 tomaterDressing. 2 msk citronsaft4 msk olivolja1-2 tsk italiensk salladskryddasalt, pepparGärna ur gurka och parika och skär i stavar. 1 gurka
Lite medelhavstema blev det även till eftermiddagen, efter medelshavsbrunschen, med inslag av en trevlig snabbfräst blandning av Sardeller, kapris, rödlök, färsk dill och olivolja som en varm ragu över laxen
Värm upp olivolja i en kastrull och lägg i gurkan och ärterna hastigt så de bara blir lite varma, avsluta med att hälla över dressingen och smaksätt med hackade mynta, salt och peppar