Värm upp olivolja i en kastrull och lägg i gurkan och ärterna hastigt så de bara blir lite varma, avsluta med att hälla över dressingen och smaksätt med hackade mynta, salt och peppar
Klicka för att maila detta till en vän (Opens in new window)Klicka för utskrift (Opens in new window)Dela på Facebook (Opens in new window)Klicka för att dela via LinkedIn (Opens in new window)Klicka för att dela på Twitter (Opens in new window)Klicka för att dela på Tumblr (Opens in new window)Klicka för att dela till Pinterest (Opens in new window)Klicka för att dela på Google+ (Opens in new window) Vårsmoothie med gurka,mynta och lime
Blanda alla grönsaker, vattenmelon och mynta med salt, peppar, citron och olivolja. Jag gjorde det inte den här gången utan både gurkan och melonen var krispigt kall
Hacka tomaterna och gurkan, låt rinna av i en sil. En fräsch och syrlig sallad med mynta och citron. Blanda ihop en dressing av pressad citron, olivolja, mynta, salt och eventuellt vitlök
Blanda den rivna gurkan med salt i en bunke. Äppeltzatziki med mynta 2 port. 2 dl grovriven gurka. 2 msk finhackad, färsk mynta. Låt stå och vattna ur 10 minuter, pressa ut vätskan ur gurkan genom en nätsil. Äppeltzatziki med mynta 2 port. 2 dl grovriven gurka
urkärnad gurka. Myntasalsa. Blanda mynta, vitlök, sesamfrön, salt och olja i en mortel. Finhacka grönsakerna och blanda dem med mynta, limeskal och saft, salt, socker och chili eller sambal oelek