Låt puttra tills korven känns klar, tillsätt hälften av innehållet i en påse misosoppakoncentrat, tillsätt ett par deciliter vatten och låt koka upp, viktigt att man tillsätter mer vatten om gumbon är för stabbig
Smokey Chicken Gumbo på mitt vis, 6 portioner1 sötpotatis, tärnad220 g strutschorizo100 g kalkonbacon3 kycklingbröstfiléer i bitar1 msk torkad oregano1 tsk koriander, malen1 tsk spiskummin, malen2 krm cayennpeppar1,5 dl rött vin2 msk tomatpuré1 msk worcestershiresås2 msk färskpressad citronsaft4 dl majs (jag tog fryst, extra söt)5 dl vatten från sötpotatiskoketnymalen svartpepparsaltfärsk korianderKoka sötpotatisen i saltat vatten tills den är halvmjuk. Smokey Chicken Gumbo på mitt vis, 6 portioner
Diesel älskar att göra gumbo, och han frågar ofta om vi inte kan göra en creol- eller cajun- gryta. Om du vill kan du klicka och kika på när vi gjorde gumbo (klick) sist