Riv moroten och strimla vitkålen fint och blanda ner i lammfärsen. 1 bit vitkål. Gör så här. Stek färsen i lite olja, tillsätt skivad lök, hackad vitlök, spiskummin, paprikapulver, tomatpuré och lite cayennepeppar
Gulaschsoppa med färs, 4 pers. 2 gula lökar, hackade2 vitlöksklyftor, pressade/rivna1 l buljong1 msk paprikapulver3 msk tomatpuré2 msk chilisås1 liten bit gul habanero4 stora potatisar, skalade och tärnadepepparmix400 g nöt- eller viltfärs2 dl tärnad röd- eller vitkål2 stora tomater, tärnade1-2 paprika, i bitarStek den gula löken i lite olja i en stor gryta
Strimla vitkålen. Fräs lök, paprika, vitkål och potatis. (5-6 pers) 2 gula lökar6-8 potatisar2-3 paprikor (valfri färg)1/8-1/4 av ett vitkålshuvudca 400 g nöt- eller blandfärs2 msk olja2 brk krossad tomat, à 400 g1 l vatten2 st grönsaksbuljongtärningar2 st köttbuljongtärningar4-5 msk tomatpuré½ dl chilisås3-4 tsk paprikapulver½ tsk cayennepepparsaltpersiljaSkala och hacka lök och potatis
Gulaschsoppa, lättkvarg, Finn Crisp med philadelphia-ost-light och cola light. Blandad sallad (isbergssallad, gurka, tomat, morötter, vitkål) toppad med rostbiff och vatten